Scania Kasko İmza töreni 10 Aralık 2015 tarihinde Rigel Restaurant’da gerçekleştirildi. Toplantıda bilgi veren Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, Scaina’nın son üç yıldaki yolculuğu sayesinde Pazar payının yüzde 5’ten yüzde 10’lara çekmeyi başardığını, Scania kasko ile orijinal parça kullanma müşteri sadakati, finansman avantajlar sağladığını söyledi. “Scania’da servis bağımlılığı yüzde 75. Rekora yakın. Son 10 yılda yüzde 30 net fiyat indirimine gittik.” diyen  Eksin, HDI’ın hızı ve kalitesiyle Scania markasına katkı vereceğini sözlerini ekledi.

Araçların yüzde 55’ine finans sağladık

VDF Sigorta CEO’su Tijen Akdoğan Ünver de geçen yıl Scania Finans’ı satın aldıklarını ve bir yıl içinde markalarının çok güzel yerele geldiğini belirtti. 100 aracın 55 ine finansman sağladıklarını belirten Akdoğan, “Sattığımız bütün araçlara sigorta ile birlikte satış gerçekleştirdik.” dedi.  

Kamyoncu dostu sigorta

HDI Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu ise kaskoda uzman bir kuruluş haline geldiklerini ve ağır vasıtada uzak ara bir numara olduklarını iddia etti. Hancıoğlu, şunları söyledi: “Uzun süreli bir kasko, 4 yıl. İlk defa 4 yıllık bir ürün sigortada. TL ödeme seçeneği dışında Euro seçenekli. Bu poliçenin şartı hasar olduğunda yetkili Scania Servisi’ne gitme zorunluluğu var. 1 milyona TL kadar farklı bir teminat sunuyoruz. Bu kadar sigorta arasında bizleri seçtiler. Pişman olmayacaklar. Sigortacıların en büyük maliyeti hasar maliyeti dolayısıyla yedek parça maliyeti. Diğer poliçelere göre yüzde 25-30 arasında bir tasarruf sağlıyor. Kamyoncu dostu sigortasıyız.”

VDF Sigorta Genel Müdürü Bahadır Ayış da üç markanın şampiyonlar ligi gibi olduğunu belirterek “Scania kasko geleceğin markası. Araçların fiyatının yüksek olması, markalı kaskonun büyüyeceğini inanıyoruz. Scania ve HDI çok güveniyoruz.” dedi.