İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden mega projelerden geçen "emniyet" araçlarına ücret ve ceza uyarısı geldi. Emniyet Müdür Yardımcısı Seylan Demir imzalı yazıda mega projelerden geçmek isteyen emniyet araçlarının alternatif güzergahları kullanması istendi.
Yüksek geçiş ücretleri, araç geçiş garantisi ve ağır tonajlı araçlara geçiş zorunluluğu gibi uygulamalarla tartışmalara konu olan mega projeler İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından veto edildi. 6 Aralık tarihinde İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Seylan Demir tarafından tüm şubelere gönderilen yazıda, Yavuz Sultan Selim ve Osmagazi Köprülerini kullanmak isteyen emniyet araçlarının alternatif yolları kullanması istendi.
Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan haberde, Seylan Demir imzalı yazıda söz konusu köprülerden geçiş yapan araçların ücretleri ve cezalarının bütçeden karşılanmayacağı uyarısının da bulunduğu bilgisine yer verildi. Diğer taraftan 6 Aralık tarihine kadar iki köprüyü de ücretsiz kullanabilen makam araçlarının da söz konusu emre dahil olduğunun vurgulayan bir emniyet yetkilisi,  bu kararın firmaların polis araçlarının ücret ödemesi yönündeki talep üzerine alındığı vurgulandı.