Pegasus filosuna yeni dahil olan TC-DCA tescilli Airbus A320-200, ilk uçuşunu 14 Aralık 2013 Cumartesi günü saat 07:55’te PC-4126 uçuş numarasıyla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Adana’ya gerçekleştirdi.

Pegasus filosuna yeni katılan Airbus A320-200’ler aynı zamanda Türkiye’ye gelen ilk sharkletli A320 olma özelliğini de taşıyor. Yeni uçaklar ile birlikte Pegasus filosu 47 uçağa yükselirken, filonun ortalama yaşı da 4,07 oldu.

Uçağın teslimine ilişkin bir açıklama yapan Pegasus Hava Yolları Gene Müdürü Sertaç Haybat, “Pegasus olarak 2013 yılında uçuş noktalarımızı genişletirken varolan frekanslarımıza da yenilerini ekledik. Tüm bunları gerçekleştirirken filomuzu da genişletmeye devam ediyoruz. Verimlilik odaklı filomuza yeni katılan Airbus A320-200’ün kanatlarının ucunda bulunan “sharklet”ler yakıt tüketimini azaltıyor. Sharkletler ile hem çevreye duyarlılık artıyor hem de uçaklar daha az yakıt harcayarak, maliyetlerimizi düşük tutmamızı sağlıyor. Pegasus olarak, bu gibi uygulamalarla maliyetlerimizi düşürerek, misafirlerimize uygun fiyatlı bilet alternatifleri sunmaya devam edeceğiz.” dedi.