Alınan bilgiye göre Onur Air'in 20-30 milyon dolarlık bir finansman açığı bulunuyor. Önceki dönemlerde bu tip finansal açıkları kapatmak konusunda yardımcı olan Onur Air'in kurucusu ve eski sahibi Cankut Bagana'nın ise bu kez yardımcı olmaya yanaşmadığı kaydediliyor. Onur Air geçtiğimiz yıl 250 milyon dolara Kudret Tuncel ile Dubai asıllı İngiliz işadamı Mehdi Shams’a satılmıştı.

SİVİL HAVACILIK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), konunun medyada yer alması üzerine yaptığı açıklamada, "İlgili havayolunun Genel Müdürü hisse devri/hisse satışı konusunda mevzuat gereği Genel Müdürlüğümüze sözlü bilgi vermiştir. Kendisine Genel Müdürümüz tarafından uçuş emniyeti konusundaki hassasiyet ve mevzuat hatırlatılmıştır. Ticari konularda farklı anlam yüklenebilecek bir beyanatta bulunulması söz konusu olmamıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi.

SULAR DURULMUYOR

Onur Air, yaklaşık iki yıldır yaşadığı çalkantılı günlerle adından söz ettiriyor. Uzun süren bir satış dönemi ve ardından genel müdürü krizi yaşan şirketin adı en son 17 Aralık soruşturmasında gündeme gelmişti.Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan işadamı Reza Zarrab’ın ‘Reisim’ dediği ve ülkesiİran’da tutuklu bulunan ünlü milyarder Babek Zencani’ye ait Qeshm Air ile Onur Air arasındaki bağlaroperasyon sonrası gündem yaratmıştı.

Anadolujet ve Atlasjet havayollarında başarılı bir grafik çizen Sami Alan Onur Air’in satış işleminin hemen öncesinde Onur Air’e CEO olarak atandı. Ancak sadece 52 gün görevde kalan Alan, gelişi gibi yine sürpriz bir kararla görevi bıraktığını duyurdu. Alan, ayrılık açıklamasında, “Bana verilen sözler tutulmadı” demekle yetindi.