Belirli Tehlikeli Madde Taşıyan Araçlar İçin Onay Sertifikası’nı alan ilk tanker markası olan OKT Trailer ilk teslimatını İsmet Yılmaz Nakliyat’a gerçekleştirdi. İsmet Yılmaz Ltd. Şti. Genel Müdürü Harun Yılmaz, teslimat töreninde yapmış olduğu açıklamada; almış oldukları bu belge ile İsmet Yılmazihracat-ithalat nakliyelerini uluslararası standartlarda gerçekleştirmeye devam edeceğini, şimdiye kadar bu sertifika için yurtdışına ödedikleri dövizi yurtiçinde tutacaklarını ve bundan böyle ülke ekonomisine kazandıracaklarını belirtti.

Kimyasal madde taşımacılığını, 15 yıldır ADR’ li araçlarıyla yapan İsmet Yılmaz,  bu konuda öncü firmaların başında yer alıyor. Gıda ve tehlikeli kimyasal nakliyesi konusunda uzmanlaşan, en büyük filoya sahip İsmet Yılmaz ilk etapta teslim aldığı 23 adet tanker ve çekicileri ile birlikte yaklaşık 3,5 milyon Euro’ya varan yatırım gerçekleştirdi.

OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş, teslimat töreninde yapmış olduğu açıklamada; müşterileri olan İsmet Yılmaz’ın talep ve beklentileri doğrultusunda geliştirilen, 34.000 lt. kapasiteli paslanmaz çelik kimyasal taşıma tankerinin; L4BH tank kodu ile uluslararası ADR Normları ve R111 Statik Devrilme Kararlılığı hesaplamaları gerçekleştirilerek özel bir tasarım ile üretildiğini belirtti.

Maraş, bu özel tasarım ile kimyasal taşımacılığındaki yüksek tehlike risklerinin minimize edildiğini, tanker üzerindeki emniyet tedbirlerinin ve kullanıcı ergonomisinin yükseltildiğini açıkladı.

Tüm üretim proseslerinde özel koruma yöntemleriyle muhafaza edilen gövde levhaları, OKT Trailer’ in öne çıkan kesintisiz kaynak teknolojisi ile birleştirildi. Aynı zamanda kimyasal taşımacılığına uygun özel pasivasyon yöntemi ile iç yüzey koruması sağlandı.