Fabrikada yapılan törende ilk olarak Koluman çalışanları adına Kenan Aydın konuştu. Aydın, kendilerine duyulan güveni boşa çıkarmayacaklarını ve üzerlerinde büyük emeği olan Mustafa Koluman’a tüm haklarını helal ettiklerini söyledi.

Mr Unimog’u kaybettik

Mercedes Benz Türk Yönetim Kurulu Başkanı Hartmut Schick ise, Mustafa Koluman’ın sadece büyük bir işadamı değil, önemli bir bayi, iş ortağı olduğunu ve Daimler ailesi içinde çok önemli bir yeri olduğunu vurguladı. Koluman’ın 1984 yılında hem ortak hem de bayi olarak Mercedes ailesine katıldığını belirten Schick, “Mustafa Koluman her zaman Unimog fabrikasını zarardan kurtaran adam olarak -Mr Unimog- olarak onu anacağız.” dedi.

Koluman Ailesi olarak birbirimize kenetlenerek inançla çalışacağız

Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Türkay Saltık ise Mustafa Koluman’ın 50 yıl boyunca başarıdan başarıya taşıyan bir vizyoner olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Türk Otomotiv Sanayisi’nin gelişmesine büyük katkıda bulunan, ülkemize her zaman inanan ve başarılı olması için emek veren çok değerli bir insandı.”

4 kişi ile başladıkları şirketlerini 50 yılın ardından 1200’ü aşkın çalışana ulaştırdıklarını kaydeden Saltık, “Onun bize gösterdiği vizyona sadık kalarak biz de onun bıraktığı yerden yolumuza devam edeceğiz. Koluman Ailesi olarak birbirimize kenetlenerek inançla çalışacağız ve onun bize bırakmış olduğu mirası daha da ileriye taşıyacağız” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da Koluman’ın bölgede, kurulduğu günden bugüne kadar katkı sağaldığına dikkat çekerek “Koluman ailesinden bu performansı devam etmesini diledi.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mustafa Koluman bitmez tükenmez enerjisiyle kurduğu bu şirketin ürettikleriyle Türkiye’nin en büyük 100 şirketi arasına koyduğunu vurgulayarak “Koluman büyüyerek yoluna devam edecek. Bunun en güzel örneği burada gördüğünüz yatırımdır” dedi.

Koluman Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koluman (85) daha sonra Mersin Muğdat Camii'ne getirilerek cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta (Akbelen) toprağa verildi.