Mercedes Yeni Ar-Ge merkezinin temellerini atıyor. Bugün Aksaray’da yapılan temel atma töreninde konuşan Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, 50 yılda toplam 1 milyar euroluk yatırım yaptıklarını, bu güne kadar İstanbul’da 80 bin Aksaray’da 230 bin adet kamyon ürettiklerini söyledi. Her 2 otobüsten birini her 3 kamyondan 2’sini ürettiklerini aktaran Sülün, sanayi sektöründe en fazla kurumlar vergisi veren şirketlerin başında geldiklerini aktardı.

Sülün, “6 bin 300’ü bize bağlı 4.500’ü bayilerimize bağlı 10 binin üzerinde istihdam sağlıyoruz. 2009 yılında ilk Ar-Ge merkezimizi kurduk. Yeni Ar-Ge yatırımımız temellerini atıyoruz. Yatırım bittiği zaman 1 milyar euroluk kamyon ihracatı yapacağız. 2018 sonunda toplam ihracatımız 2 milyar Euro olacak. Mühendislik de ihracat ediyoruz. 2016’da 35 milyon euroluk mühendislik ihracatı gerçekleştirdik. Yeni Ar-Ge merkezimizle bu rakam artacak. Geçtiğimiz yıl 19 patent başvurusu yaptık. Bu başvurular artacak” dedi ve yeni merkezin dünyada tek olduğunun altını çizdi.

Möller: Kamyonlar artık Türkiye’de geliştirilecek

Mercedes-Benz Test Grubu Direktörü Hannes Möller de yaptığı konuşmada, 1986 yılında 4 çalışanlı bir Ar-Ge merkezlerinin olduğunu burada sadece araçların Türkiye şartlarına uygun olarak revize edilmesi için çalışmalar yapıldığını aktararak, yeni Merkezde 25 çalışanla artık dünya için çalışmaların yapılacağını vurguladı.
Yeni Ar-Ge merkezi ile kamyonların artık Türkiye’de geliştirileceğini belirten Möller, “Araçlarımızın yol testleri tüm dünyada sadece Aksaray’daki Ar-Ge merkezimizde ve Türkiye yollarında yapılacak” dedi. Yeni merkezin aynı zamanda tedarikçiler ve yan sanayinin de gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti.

Bilim Sanayi Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik de yaptığı konuşmada, “Ülkemiz dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına koymak için kendine hedef koydu. Ülkemizin bu hedefe ulaşması için en büyük destek Ar-Ge’den gelecektir. Ar-Ge merkezleri ekonomimize katkı sağlacaktır. Bu merkezlerde yapılan inovasyon Türkiye’nin geleceğini belirleyecektir” dedi.

Yeni Mercedes-Benz Türk Aksaray AR-GE Merkezi: 
  • Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası tesisleri içerisinde 8.4 milyon Avro tutarında yatırımla kurulacak AR-GE Merkezi’nin 2018 yılının Temmuz ayında tamamlanması hedefleniyor.
  • 40.000 m2’yi aşkın alan üzerine kurulacak yeni AR-GE Merkezi’nin kapalı alanı 8.000 m2, açık alan ise 32.000 m2 olacak.
  • Yeni AR-GE Merkezi’nde toplamda 215 kişinin çalışması planlanıyor. Hali hazırda AR-GE faaliyetleri ve destek birimler kapsamında 140 kişi görev yapıyor.
Mercedes-Benz Türk Hoşdere/İstanbul AR-GE Merkezi: 
  • Mercedes-Benz Türk, İstanbul Hoşdere Otobüs Fabrikası tesisleri içerisinde ana şirketi Daimler AG’nin küresel araştırma ve geliştirme ağı içerisinde “Yetkinlik Merkezleri” oluşturma stratejisi kapsamında 2009 yılında AR-GE Merkez’i kurmak için ilk başvuruyu yaptı.
  • Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi, kamyon ve otobüs geliştirme bölümleri ile hem Türkiye piyasasına uygun araç konseptleri geliştiriyor, hem de aldığı küresel sorumluluklar kapsamında şasi, mekatronik ve iç tefrişat konularında inovatif ve yenilikçi çözümleri ile yurtdışına mühendislik ihraç ediyor.
  • Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi, son yıllarda özellikle karbon emisyonunu azaltmaya yönelik kamyon ve otobüs üretiminde kullanılan yapısal parçaların hafifletilmesi, maliyetin düşürülmesi ve üretim süreçlerinin daha da basitleştirilerek sürdürülebilirlik bilincinin yükseltilmesine yönelik çalışmalar yürütüyor. Bunun yanı sıra yerli tedarikçilere verilen destek ile araç maliyetini düşürmeye yönelik global kapsamları yerlileştiriyor. Örneğin, bir önceki nesil Mercedes-Benz kamyonu Axor’da kullanılan 600’e yakın parça 50’ye yakın yerli tedarikçi tarafından üretildi. 2016 yılında piyasaya sunulan yeni kamyon ürün gamında hâlihazırda 250’nin üzerinde parça yerli sanayi tarafından üretiliyor.
Bugün yaklaşık 10.000 m²’lik alana sahip olan Hoşdere AR-GE Merkezi’nin ilk kurulduğu günden bu yana personel sayısı 3 katına çıkarak 110 kişiden 350 kişiye yükseldi; % 51’i lisans, % 45’i yüksek lisans veya doktora derecesine sahip olan AR-GE ekibinin kadın çalışan oranı % 21.