Karada yapılan dünyanın ikinci en büyük fuarında milyonlarca liralık lüks yatların yanı sıra sürat tekneleri, botlar, jet skiler, yelkenliler ve çeşitli deniz malzemeleri de fuarda yerini aldı. Dün VIP açılışı yapılan fuar  23 Şubat 2014 tarihine kadar 8 gün ziyarete açık kalacak.

Fuarın yıldızları ise Princess 82, Numarine 78 Fly, Chris Craft, Jeanneau 53, 560 Grand Large yatları oldu. Fuarın en pahalı yatı 3 milyon 580 bin sterlin değerindeki İngiliz yapımı Princess 82. Numarine 78 Fly da fuarın pahalı yatlarından biri. 2 milyon 800 bin Euro değerindeki yat, yerli markalar arasında fuarın en büyük yatı. Türkiye’nin ilk çevreci teknesi Greenline 48’i ilk Boat Show’da lanse etti. Tekne hiç yakıt kullanmadan çevreye zarar vermeden 6 knot hızda seyir yapma imkanı tanıyor. Dünyada lansmanı ilk kez bu fuarda yapılan bir başka tekne de lüks performans yelkenli teknesi Euphoria serisinin ilk modeli Euphoria 54 oldu.

Fuarın açılışında konuşan Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) Başkanı Alparslan Sirkecioğlu, Türkiye’de yat ve tekne sektöründeki bayrak sıkıntısına dikkat çekti. Sirkecioğlu, “Ülkemizde yüzde 8’lik vergiden kurtulmak için teknelerimize ABD bayrağı takıyoruz. Dünyanın en büyük kıyı şeridine sahip kenti İstanbul’da yalnızca 4 marinamız var. Bunlar bizim sektörü geriye götürecek etkenler.” dedi. CNR Holding Fuarcılık Grubu Başkanı Cem Şenel de fuarın sektörde 1 milyar dolarlık iş hacmi oluşturacağını belirtti. Şenel, “Boat Show’da sergilenen tekne ve yatların toplam değeri 250 milyon Euro.” dedi.