Uluslararası lojistik ve hızlı hava taşımacılık sektörünün lideri DHL Express, Türkiye’nin 2023 ihracat hedefleri doğrultusunda KOBİ’lerin iş ortağı oldu. KOBİ Express ve Mikro İhracat hizmetleri ile KOBİ’lerin ihracata yönelmelerini destekleyen DHL Express, yeni pazarlar yaratmak amacıyla KOBİ Express Semineri’nde KOBİ’ler ile ihracatın uzmanlarını bir araya getirdi.

İhracatın yaklaşık yüzde 60’ını gerçekleştiren KOBİ’lerin yeni pazarlara açılmasını desteklemek amacıyla düzenlenen KOBİ Express Semineri’ne yaklaşık 90 firma katıldı.

Prof. Dr. Serdar Pirtini ile gazeteci ve yazar Sadi Özdemir gibi isimlerin konuşmacı olduğu seminerde KOBİ’ler, dış ticarete ilişkin gerekli bilgileri edinirken, birbirleri ile deneyimlerini paylaşma fırsatı da yakalamış oldu. Katılımcı KOBİ’ler, ihracat ve ithalat akışını daha hızlı ve kolay hale getiren en yeni çözüm ve hizmetlerin aktarıldığı seminerin faydalı ve etkinli olduğunu vurguladı. 

KOBİ Express ile mikro ihracat gönderileri bir yılda iki kat arttı

Seminerin açılış konuşmasını yapan DHL Express Türkiye CEO’su Markus Reckling, “Dünyanın lider uluslararası lojistik ve hızlı hava taşımacılık şirketi olarak müşterilerimize daha kaliteli ve ihtiyaca uygun çözümler sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye’nin 2023 ihracat hedefi doğrultusunda, son bir yıldır KOBİ’lere katkı sağlayacak çalışmalar yaptık. Geçen yıl başlattığımız “Mikro İhracat” ve KOBİ’lere ihracat konusunda destek verdiğimiz “KOBİ Express” hizmetleri bunlardan bazılarıdır. Türkiye’de ihracatın yüzde 60’ını gerçekleştiren KOBİ’lerin uluslararası pazarlara daha hızlı ve daha güvenli açılması, ekonominin ve ihracatın gelişmesi bakımından son derece önemli. Hükümetin Türkiye’nin ihracatını 2023 yılına kadar 500 milyar ABD dolarına çıkartma hedefini desteklemek için yeni projeler üzerinde heyecanla çalışıyoruz. Sektöre öncülük ettiğimiz bu çalışmalarla KOBİ’lerin yeni pazarlara açılmasında onlara destek oluyor ve onları cesaretlendiriyoruz. KOBİ Express ile mikro ihracat gönderileri son bir yılda iki kat arttı” dedi.

DHL Express olarak mikro ihracat gönderileri konusunda ayrı bir birime de sahip olduklarını ifade eden Reckling, “KOBİ’lerimizin her türlü soru ve ihtiyaçlarında onların yanlarında olabilmek için KOBİ’lere özel, 7/24 ulaşılabilen telefon hattını da hizmete soktuk. KOBİ’ler 444 00 40’ı arayarak KOBİ Express’ten ihtiyaç duydukları bilgiye istedikleri anda ulaşabiliyorlar. Profesyonel müşteri temsilcilerimizle,  yurt dışına açılmış ya da açılma konusunda bilgi edinmek isteyen KOBİ’lerimize, tekstil, otomotiv, sağlık ve teknoloji gibi farklı sektörlere özel kılavuzlar sunarak hayatlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Ayrıca, sektörlere özel olarak sunduğumuz paketleme malzemeleri ile de gönderileri, varış noktasına güven içerisinde ulaşabiliyor” diye konuştu.