Bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen Engelsiz Yaşam Fuarı (EYAF), “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nde Karsan standında düzenlenen “Küresel Sosyal Farkındalık Ödül Töreni” ile açıldı. Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği tarafından düzenlenen törene Dünya Engelliler Vakfı Başkanı Metin Şentürk, sanatçı dostları Ercan Saatçi, Engin Altan Düzyatan, Zara ve Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz katıldı. Karsan’ın engelsiz erişim sunan araçları JEST ve ATAK’ın sergilediği Karsan standında gerçekleştirilen törende konuşan Metin Şentürk; “Bugün Dünya Engelliler Günü itibariyle buradayız, uzunca bir zamandır ulusal bir örgüt olan vakfın başkanlığını yürütüyorum. Ülkemizde ve dünyada engelliler adına yapılan tüm iyileştirme çalışmalarına teşekkür ediyorum” dedi. Karsan adına konuşan Pazarlama Müdürü Mehmet Apak da; engelli erişimine uygun araç üreticisi bir firma olarak bu fuarın destekçisi olmaktan ve Küresel Farkındalık Ödül Töreni’ne ev sahipliği yapıyor olmaktan gurur duyduklarını belirtti. Törende Metin Şentürk Karsan’a bir teşekkür plaketi verdi. Karsan adına Mehmet Apak da Metin Şentürk’e bir anı plaketi takdim etti. Tören sonrasında Metin Şentürk ve sanatçı Zara Karsan standında bulunan JEST ve ATAK araçlarını inceleyip, yetkililerden detaylı bilgi aldılar ve basın mensuplarıyla olan röportajlarını JEST minibüsünün içinde gerçekleştirdiler.

“Engelsiz Erişim" için gerekli her türlü yasa ve yönetmeliğe uygun olarak tasarlan, Karsan markalı toplu taşımacılık ürün ailesinin en küçük üyesi olan JEST’i pazara sunduğu 2013 yılından itibaren Engelsiz Yaşam Fuarı’nı destekleyen Karsan için, engelli vatandaşların yaşamın tüm alanlarına diğer tüm vatandaşlar gibi dahil olması konusu büyük önem taşıyor. Karsan araçlarını; mega kentlerin ihtiyaç duyduğu; engellilere eşit yaşam imkanı sunan, yaşlanan nüfusa hizmet eden, çevreci, kolay ve zahmetsiz ulaşım sağlayan, keyifli ve konforlu seyahat gibi ulaşım kriterleri çerçevesinde geliştirip pazara sunuyor.

EYAF’ta sergilenen Karsan markalı 6 metrelik JEST ve 8 metrelik ATAK; gelişmiş engelsiz erişim özelliği, indi-bindi hızını artıran geniş ve basamaksız yolcu kapısı, alçak tabanı, ferah iç mekanı, panoramik camları ve ilave birçok özelliği ile engelliler için de çok konforlu çözümler sunmalarıyla dikkat çekiyor. Geliştirdiği ürünlerle herkese eşit ulaşım imkanı sunmayı hedefleyen, tüm ürünlerini engelsiz erişime uygun olarak tasarlayıp üreten Karsan, toplu ulaşımda engelsiz erişimin liderliğini sürdürmeyi hedefliyor.

Karsan standı fuarın açılış gününde ziyaretçiler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Engelli vatandaşlar tarafından test edilen JEST ve ATAK engelsiz erişim özelliği ile büyük beğeni topladı. Engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin kendileri için gerekli olan ürün, teknoloji ve hizmetlere daha kolay ulaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen EYAF’ta yer alan Karsan standı, 6 Aralık 2015 tarihine kadar İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy'de tüm ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.