Yoğun kar yağışı ülkede kaosa neden oldu. Kar yağışı sonucu meydana gelen trafik kazalarında 19 kişi yaşamını yitirdi. Kar, ülkede otomotiv sektörünü de vurdu. Trafikteki kaos nedeniyle yedek parçaların Toyota, Honda ve Suzuki fabrikalarına ulaşmaması sonucu üretim durdu.

Japon medyasında yer alan haberlere göre, Cuma gününden bu yana karın neden olduğu kazalarda 19 kişi öldü, 1600 kişi yakalandı.

Tokyo'nun banliyösünde bir alışveriş merkezinin çatısının çökmesine ve Kawasaki yakınında iki trenin çarpışmasına neden olan kar yağışı nedeniyle 20 bin civarında eve elektirik verilemedi, yüzlerce tren ve uçak seferi aksadı.

Yetkililer, otoyollarda binlerce sürücü ve yolcunun neredeyse bir gün boyunca mahsur kaldığını açıkladı.

Yoğun kar yağışı, Japon otomotiv devleri Toyota, Honda ve Suzuki'yi de vurdu. Fabrikalara yedek parçaların ulaşmaması nedeniyle Suzuki'nin 3 fabrikasında üretim durdu.

Toyota ve Honda'dan yapılan açıklamalarda da, iki fabrikanın üretimi durdurmak zorunda kaldığı belirtildi. Honda kar yağışı nedeniyle iki bin otomobilin üretimini gerçekleştiremediğini duyurdu.

Japon yetkililer, kar yağışı nedeniyle 7000 köyle bağlantının koptuğunu, bazı benzin istasyonlarına sevkiyat yapılamadığını açıkladı.

Ülkenin birçok bölgesindeki süpermarketlere de, gıda ürünleri gönderilemediği ve stokların tükendiği ifade edildi. (NTV)