Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Başkanı Turgut Erkeskin, taşımacılık ve lojistik sektörü firmalarının 2013’ü başarıyla tamamladığını ve 2014 için kendilerine yine büyük hedefler belirlediklerini söyledi. 

Avrupa pazarındaki daralma ve Ortadoğu'daki çalkantılardan etkilenen sektörün yeni pazarlara açılma ve bu pazarlarda var olma çabasının devam edeceğini dile getiren Erkeskin, sektör şirketlerinin yurt içi ve yurt dışında artan filo, depo, altyapı ve bilgi teknolojileri yatırımlarının küresel lojistik pazarında Türk şirketlerinin şansını daha da artıracağını söyledi. 

FIATA DÜNYA KONGRESİ  YAPILACAK 
Lojistik ve taşımacılık sektörünün dünya çapındaki en büyük kuruluşu olan Uluslararası Taşımacılık İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu'nun (FIATA) 2014 Dünya Kongresi'ni 13-18 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirileceğini belirten Erkeskin, "Tabiri caizse İstanbul 2014'te dünyanın lojistik başkenti olacak" diye konuştu. Konferans dolayısıyla 100'ü aşkın ülkeden bine yakın katılımcının Türkiye'ye geleceğini aktaran Erkeskin, dünya ve Türkiye'de lojistiğin dinamiklerini ve gösterdiği gelişimi tartışacaklarını dile getirdi. 
Erkeskin, devletin yaptığı girişimler ve lojistik sektörünün önünü açıcı mevzuat çalışmalarıyla Türkiye'yi bu konuda dünyada bir yıldız haline getirdiğini belirterek, kendilerinin de bunu değerlendirip böyle bir kongreyi Türkiye'ye getirme fırsatı bulduklarını ifade etti. 

ÇOK DEĞERLİ İŞLER YAPILIYOR
Marmaray ve üçüncü köprünün lojistik akışkanlık ve sektörle ilgili bundan sonraki çalışmalar açısından büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Erkeskin, şöyle devam etti:  “Bunun yanı sıra önemli yol yatırımları, liman yatırımları yapılıyor. Limanlarda kapasite artırımları söz konusu. Yeni havalimanları devreye girdi, havalimanlarının kargo tesislerinde genişleme yatırımları yapıldı. Demiryolu taşımacılığında da yeni hatlar devreye girdi; mevcut hatların yenilenmesi çalışmaları var. Çok önemli ve değerli işler yapılıyor."