Raporda, "Tır, kamyon, minibüs, otobüs, ticari taksi, kargo araçlarını kullanan şoförler ve muavinlerinin güvencesiz çalışma koşulları ölümlere davetiye çıkarıyor. Taşımacılık işkolunda 9 işçi can verdi" denildi.

Devletin tarım emekçilerinin sorunlarına çözüm bulmadığına da dikkat çekilen raporda, "Adı artık 'sürü yönetim elemanı' olan çobanların ve mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarında bir değişiklik yok. Tarım işkolunda 7 emekçi can verdi" denildi.

Ticaret/büro/eğitim/güzel sanatlar işkolunun ortak yönünün, çalışma koşullarının hızla güvencesizleştirilmesi ve sonucunda emekçilerin işsiz kalması olduğu belirtilirken, bu işkolunda Şubat ayında 7 emekçinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

5 ÇOCUK İŞÇİ CAN VERDİ

Rapora göre, Şubat'ta 3'ü 14 yaş ve altı, 2'si 15-17 yaş aralığında 5 çocuk işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi.

Ölen işçilerden 4'ü ise kadın işçi.

"İzmirli deri sanayicileri, Antep Büyükşehir Belediye Başkanı adayı eski Bakan Fatma Şahin ve nice sermaye temsilcileri Suriye savaşındaki rollerini görmezden gelip ekonominin canlanması için Suriyeli işçileri beklediklerini belirten açıklamaları yaparken bu işçiler sigortasız ve ucuz işgücü olarak ölmeye devam ediyorlar" denilen raporda, Şubat'ta Suriyeli 6 işçinin hayatını kaybettiği belirtildi.