Hazırgiyim Sanayi Parkı’nın Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havaalanı’nın yanında bulunan 190 hektarlık alanda kurulacağı (300 hektara kadar genişleyebilecek) ve metro, otoyol ve havaalanına yakın olarak ulaşımın kolay olacağı kaydedi. Hazırgiyim Sanayi Parkı’nda 300 üretim ünitesinin yanı sıra ek hizmet sağlayıcıları, oteller, eğitim merkezleri ile tasarım merkezlerinin de bulunacağı kaydedildi.    
İran Küçük İşletmeler ve Sanayi Parkları Organizasyonu Başkanı Ali Yazdani’ye göre Hazırgiyim Sanayi Parkı’nın alt yapısını kamu sektörü inşa ederken, özel sektör de ticaret ve üretim birimlerinin inşası ve geliştirilmesinden sorumlu olacak. Projeye göre 300 üretim ünitesinin her birine 3.000 – 5.000 metrekare alan tahsis edilirken, toplamda 1 milyon metrekarelik bir alan tahsis edileceği öngörülüyor. Projede 30 trilyon riyal (791 milyon dolar) yatırım yapılmasının öngörüldüğü ve yatırıma İtalya, Çin, Güney Kore ve Türkiye’den de yatırımcıların ilgi gösterdiği belirtiliyor.  
Bu arada, İran Merkez Bankası verilerine göre ülke genelinde giyim harcamalarının toplam harcamalardaki payı yüzde 4,5 düzeyinde. Ortalama bir İranlı ailenin yıllık giyim-kuşam harcaması 423 dolar seviyesinde.