Bosch’unşimdiye kadar cinsiyet çeşitliliği konusunda gerçekleştirdiği kurum içi çalışmalar,sürecin başlamasına katkı sağladı.

Bu girişimi ile Bosch, Bursa ve bölgede yer alan diğer firmalarada fırsat eşitliği konusunda örnek olacak.

Bursa’da yer alan Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. fabrikası, KAGİDER tarafından Dünya Bankası’nın desteği ile hayata geçirilen “Fırsat Eşitliği Modeli” (FEM) sertifikasyon sürecinde ilk adımı, 23 Eylül Pazartesi günügerçekleşen imza töreni etkinliği ile attı.

Bursa’da gerçekleşen törenin açılış konuşmasını yapanBosch Bursa fabrikası Ticari Genel Müdürü Dieter Wohlfarth “KAGİDER’in  bu konudaki tecrübelerinden öğreneceğimiz çok şey var” dedi. Bu sürecin Bosch çalışanlarına, topluma ve Türkiye ekonomisine getireceği katkıya değinerek, fırsat eşitliği kültürünü kurumsal yapılarına yerleştirmek istediklerini belirtti.

Cinsiyet Çeşitliliği Proje Lideri Zeynep Yıldız, 2012 yılında kadın ve erkek çalışanlardan oluşan gönüllü bir ekiple başlayan projenin üst yönetiminde desteğini alarak büyüdüğünü ve FEM sertifikasyon süreci ile daha da hız kazanacağını belirtti.

Daha sonra kürsüye gelen KAGİDER Başkanı Gülden Türktan ; “Bosch’un başlattığı bu insiyatifin bölgedeki diğer firmalara örnek olmasını diliyorum” dedi. “Fırsat Eşitliği Modeli” (FEM)’ni konuklara tanıtan Türktan,Türkiye’de kadın çalışanların durumunu çarpıcı rakamlarla ortaya koyan örnekler verdi. Ekonomik süreçlerin her kısmında kadınların fırsat eşitliği istediğini belirten Türktan, bu konuda tüm güçleri ile çalıştıklarını, fırsat eşitliği sağlayan firmaların finansal göstergelerinin her zaman daha da iyiye doğru gittiğini vurguladı.

Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) ile  “Kadın erkek eşitliğine duyarlı” işyerlerini sertifikalandırarak kamuoyunda farkındalık yaratmak hedefleniyor. Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası sahibi Vodafone Türkiye’ninİcra Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Kalay, süreçteki deneyimleri ve sonrasında gerçekleştirdikleri değişimleri anlattı. Bosch bünyesinden üst düzey yöneticilerin katıldığı yuvarlak masa toplantısı ile devam eden törende, Bosch Bursa fabrikasıTeknik Genel Müdürü Marc Weller şirketin her kademesinde kadın erkek eşitliği söylemine sahip olması, kadınlarla erkeklerin şirket içerisinde eğitim imkânlarının eşit olması, terfide eşit olanaklar yaratılması, kadın çalışanın yasal haklarının uygulanması gibi konuların uygulanması konusunda her zaman öncülük edeceklerini paylaştı.

“Fırsat Eşitliği Modeli” sertifika süreci ile  Bosch Bursa Fabrikasında yaygınlaşacak fırsat eşitliği anlayışının, kurum kültürünün vazgeçilmek bir yapı taşı olması hedeflenmektedir.