DB Schenker Arkas, BAGFAŞ’da (Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş) kurulacak olan yeni tesisin tamamının taşımasını DB Schenker Deutschland AG işbirliği ile gerçekleştirdi.

Tesiste kullanılmak üzere İtalya’dan getirilen 50 metre uzunluğunda, 200 ton ağırlığında, 6,5 metre çapındaki tankın taşıması Ocak ayında yapıldı. Bandırma Çelebi Limanı’na “MPP-Triumph” adlı gemiyle getirilen tank, buradan 128 tekerlekli bir TIRa yüklenerek, 10 kilometre uzaklıkta yer alan Erdek kara yolundaki fabrika alanına 6 saatte sevk edildi. Lojistik operasyonu kapsamında 4 adet açık yük gemisi Bandırma’ya geldi ve çeşitli ölçülerdeki gabari dışı malzemeler DB Schenker Arkas kontrolünde BAGFAŞ fabrikasına teslimedildi. 200 ton ağırlığındaki dev tanktan önce gelen en büyük parça ise 140 ton ağırlığındaydı. Bu açık yük gemilerinin haricinde 200 TEU’nun üstünde konteyner yükü de DB Schenker Deutschland ve DB Schenker Arkas’ın ortak çalışması ile BAGFAŞ fabrikasına ulaştırıldı.

Temeli 1969’da atılan BAGFAŞ, kimyevi gübre üretiminde sektörün önde gelen şirketleri arasında yer alıyor. BAGFAŞ, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde, 361 milyon lira ciro ile 228. sırada yer alıyor.