Google'ın akıllı gözlüğü Google Glass'ın kullanım alanı her geçen gün biraz daha genişliyor. Son olarak hava alanlarına da girmeyi başaran akıllı gözlüğünü hostesler üzerinde ilk kez kullanan ise Kopenhag Havayolları oldu.

Kopenhag Müşteri Hizmetleri Müdürü Marie-Louse Lotz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada bilgisayar ekranlarına bakmaktan Google Glass sayesinde kurtulduklarını ve tablet veya herhangi bir masaüstü bilgisayara odaklanmak yerine akıllı gözlükle işlemlerin çok daha kısa sürede halledilebildiğine dikkat çekti. Lotz'a göre akıllı gözlükler bu alan için biçilmiş kaftan ve çok daha kullanışlı.

Akıllı gözlüğün çevreye karşı da olumlu yönde katkısı olduğuna dikkat çeken Lotz, kağıt kullanımının olabildiğince azaldığını ve pek çok şeyi "göz önünde" hallebilmenin mümkün olduğunu belirtti.

Pilot bölge olarak Kopengah Havayolları'na bağlı hosteslerin kullanımına sunulan Google Glass ile hostesler her soruya en hızlı şekilde cevap verebiliyor. Yolcuların bagaj durumlarını veya biletler üzerine olan herhangi bir sorusunu hızlıca gözlüğe bakarak yanıtlayabilen hostesler, dil bilmeyen yolculara karşı da Google Glass ile önemli bir avantaj elde ediyor; zira Google'ın çeviri uygulaması ile Google Glass dil sorununu da 'kısmen' ortadan kaldırıyor.

Henüz yolun başında olan Google Glass'ın kullanım alanının ilerleyen yıllarda çok daha hızlı yaygınlaşması bekleniyor.