Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Değerli İş Ortağımız,

Sizlerden bir süredir iç piyasada, üzerlerinde Hella markası bulunan motor yağı, antifriz ve fren temizleyici sprey satıldığına ilişkin bilgi ve bu ürünlerin tarafımızca sizlere de temin edilmesi yönünde talep almaktayız.

Bilgilendirme yazımız devamında görsellerine yer verilen ve üzerlerinde Hella markası bulunan antifriz, motor yağı ve fren temizleyici sprey, HELLA markasını yaratan, 100 yılı aşkın süredir dünyanın dört bir yanında pazarlayarak dünyaca tanınmış hale getiren, dolayısıyla piyasada tanınan ve sizler tarafından da bilinen üretici şirket ortağımız Hella KGAA Hueck & Co. tarafından üretilmemektedir. Bu ürünler, şirketimiz ve şirket ortağımız Hella KGAA Hueck & Co ile arasında hiçbir idari, mali ve hukuki bağlantısı bulunmayan üçüncü kişiler tarafından üretilerek satışa sunulmaktadır. Söz konusu ürün görselleri şu şekildedir:

Yukarıda yer verilen bu ürünler, Alman menşeli şirket ortağımız Hella KGAA Hueck & Co. firmasının ürünlerini ve üretimini temsil etmemektedir. Bahsi geçen ürünleri üreten ve satışa sunan üçüncü kişiler hakkında hukuki süreç başlatılmış olup, konuyla ilgili yargılama süreci devam etmektedir.

Bu nedenle, üzerlerinde Hella markası bulunan ancak Alman HELLA menşeini temsil etmeyen bu ürünlerin kullanımından dolayı siz değerli iş ortaklarımız, bayilerimiz, son tüketici veya herhangi bir üçüncü şahıs nezdinde meydana gelebilecek her türlü zarar ve ziyana ilişkin, şirket ortağımız Hella KGAA Hueck & Co firmasının ve şirketimizin herhangi bir sorumluluk kabul etmeyeceğini, ayrıca bu ürünler için üçüncü kişiler tarafından fatura düzenlenmiş olmasının, bu ürünlerin Hella KGAA Hueck & Co’ya ait olduğu anlamına gelmediğini  siz değerli iş ortaklarımızın bilgilerine sunarız."