Daha önce IFS Uluslararası Gıda Standardı ve ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim sistemleri sertifi-kalarını alan Netlog, son olarak İslami esaslara uygun olarak gerçekleştirdi-ği lojistik faaliyetleri neticesinde Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denet¬leme ve Sertifikalama Araştırmaları Demeği (GİMDES) tarafından 'Helal Sertifikası' aldı.

GIMDES’in Lojistik Hizmetler İçin Helal Lojistik Standardı, İslami kurallara göre helal ve tayyib şartlarına uygun, taşıma, depolama ve tüketiciye ulaştırma hizmetlerini kapsıyor. Gerek taşıma ve gerek depolama safhalarında uzaktan yakından bulaşma ihtimallerinin kesinlikle oluşmayacağı bir sistemin kurulmuş olması şartı aranıyor. Sistemin sürdürülebilirliğini her an kontrol edebilecek unsurların tesis edilmiş olması da bu standardın esasını teşkil ediyor.

 Netlog Lojistik yetkilileri konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Helal gıdalara talep başta Müslüman ülkelerde olmak üzere, Müslümanların yaşadığı dünyanın birçok ülkesinde artıyor. Bugün dünya genelinde 1 trilyon dolar büyüklüğe sahip olan helal gıda pazarının kısa sürede 2 trilyon dolara çıkacağı tahmin ediliyor. Endonezya, Malezya, Sin¬gapur gibi ülkelerde helal gıda üzerine ciddi yatırımlar var. Dolayısıyla günümüzde dünya ekonomisinde Helal Sertifikasına sahip olmak şirketler açısından son derece büyük önem arz ediyor. Türkiye’de de helal sertifikasına sahip olmak önemli. 2011’den sonra verilmeye başlanan Helal Sertifikası, özellikle Ortadoğu pazarında büyümek isteyen şirketler için büyük avantaj sağlıyor.