240’tan fazla uluslar arası destinasyona ulaşan Turkish Cargo’nun post prodüksiyonuyla birlikte Milano’daki Teatro Tre stüdyosunda çekilen yeni imaj filminin tanıtımında konuşan THY Kargo başkanı Ali Türk, “Büyük emeklerle hazırlanan reklam filmini önce bu işe sadece bileklerini değil yüreklerini koyan çalışanlarımızla paylaşıyoruz. Türk Hava Yolları, faaliyet gösterdiği her alanda büyürken, kargo için de ciddi yatırım yapıyoruz. Tesislerimizi geliştirdik, verimliliği artırdık. Bu yıl içinde 45 bin metrekarelik yeni bir tesisimiz daha hizmete girecek. Dolayısıyla bu büyümemizi de herkese anlatmamız gerekiyor” dedi.

TURKISH CARGO'NUN YENİ REKLAM VIDEOSU


2016 SONUNDA MİLYON TON KARGO

Şu an THY’nin 9 kargo uçağının bulunduğunu kaydeden Türk, “Yıllık büyümemiz yüzde 20-25 bandında bulunuyor. Geçen yıl 570 bin ton kargo taşımıştık. 2016 sonuna kadar milyon tona ulaşmayı hedefledik. Bunun için de sürekli yatırım yapıyoruz” diye konuştu.

REKLAM FİLMİ KÜRESELLİĞE DİKKAT ÇEKİYOR

Yeni reklam filminde dünyanın en hızlı büyüyen kargo şirketlerinden biri olan Turkish Cargo’nun gerçekleştirdiği ilaç, gıda, ticari ve değerli kargo taşımacılığı “Rude Goldberg Machines” tekniğiyle anlatıldı. Mekanizma için İtalyan yönetmen Toması Caliboni, Hollandalı art direktör Ben Moolhujsen ve ekibi haftalar boyu çalıştı. Her bir parçanın birbirini harekete geçirmesi üzerine kurulu düzenek incelikle hazırlandı ve üzerine testler yapıldıktan sonra Milano’da stüdyo ortamında mekanizma çekimleri, sonrasında ise İstanbul’da dış çekimler tamamlandı.

Filmde, THY’nin küresel hava kargo lojistik sahasındaki etkinliğine vurgu yapıp, “Globalize Your Business” mottosu ile müşteriye güven verilirken, müşterilerinin taşınabilir eşyalarını dünyanın en uç noktalarına bile ulaştırılabildiği vurgulanıyor.