Kotil, bu yılın başında 2 yıllığına Avrupa Havacılık Derneği Başkanlığı’na da seçildiğini dile getirerek, “Avrupa’daki havacılığı da biz kontrol ediyoruz. THY’nin 10 yıldır devam eden bir başarı trendi var. Ödülün bize verilmesinde bu durum da etkili oldu” diye konuştu.

‘İşimizi seviyoruz’
Bu ödülün kendisine verildiğini ilk duyduğunda heyecanlandığını anlatan Kotil, şunları kaydetti: “Hemen aklıma çalışanlarımız geldi. Çok iyi bir aileyiz. 10 yıllık bir çabamızın izlendiğini gördüm. Kendime ‘Bu şirket için ne yaptım, neden bu ödül bize verildi?’ diye sordum. İşimizi seviyoruz. İnsanları, yolcuları seviyoruz. Sevdiklerimizden dolayı bu ödülü vermişlerdir diye düşündüm.”

Kotil, ödülün kendilerine yeni sorumluluklar yüklediğini ifade ederek, ödülün sorumluluk yüklediği gibi fırsatlar da getirdiğini, bu alanda otorite olduklarını dünyanın da onaylamış olduğunu ifade etti.

Etkinlikte Bombardier, Boeing, CFM, Dnata, Accelya, Lufthansa Technik, Oneworld, Londra City Havaalanı, Doha Uluslararası Havaalanı, Dubai Uluslararası Havaalanı, Emirates, Aegean Havayolları, Katar Hava Yolları, Norwegian, ERA ya da ödül verildi.