" 2013 yılı toplam ticari pazarda daralmanın söz konusu olduğu bir yıl olmuştur. Vergi artışları, kredi faizlerindeki yükselme ile birlikte 2013 Ocak-Kasım satışları geçen yılın aynı dönemine göre % 14,3 azalma eğilimi göstermiştir. Bu veriler ışığında yılın 180-185 bin bandında kapanmasını bekliyoruz.

2014 yılının ilk yarısında da; bugünlerdeki kur artışı devam etmese de yine de yükselmiş olacak kurların araç fiyatlarına etkisi, kredilerdeki yeni düzenleme olasılıkları, seçim atmosferi dolayısıyla ticari araç pazarının yükseliş göstereceğini düşünmüyoruz ve 2014 tahminimiz ise 190 bin bandında.

GAZ Ticari Araçlar Türkiye açısından baktığımızda ise yapılanma yılı olarak gördüğümüz 2013 yılında; bayi ve servis yapılanmasında önemli bir mesafe katederek yılı 18 bayi ve 36 yetkili servisle kapatacağız. Buna paralel olarak satış ve satış sonrasında alt yapılar kurularak, eğitimlerimi tamamlandık. 2013 yılı için belirlediğimiz satış hedefimiz olan 300 adede Aralık sonu itibariyle ulaşmış olacağız.

2014 yılı hedeflerimize gelince; Mevcut modelimizle beraber yeni modelimizi de Haziran ayında satışa sunacağız. Yılsonuna dek bayi sayımızı 37’ye, yetkili servis sayımızı ise 50’ye çıkaracağız. Toplam 1000 adet Gazelle Business ve Gazelle Next satmayı planlıyoruz. Minibüs ve panelvan üretmek için de çalışmalarımız da devam etmekte, 2014 son çeyrekte minibüsü ürün gamımıza eklemiş olacağız.

Bunun yanında ayrıca; yerlileştirme çalışmalarına hız verdik, yıl sonuna dek Türk yan sanayinden satın almakta olduğumuz parçaları artırarak, sadece montaj üretimi yapan bir marka değil aynı zamanda yan sanayiyi kullanarak üretim yapan bir firma olacağız. Rakiplerimize oranla sahip olma ve işletme maliyetinde % 35 civarında daha avantajlı olan markamızın 2014 yılında Türkiye’nin Ticari Aracı olma yolunda önemli mesafe alacağına güvenimiz tamdır.