4 Mart’ta Cenevre Otomobul Fuarı’nda ziyaretçilerin karşısına çıkacak olan yeni Focus, daha önce Fiesta ve Mondeo’ya uygulanan ve beğeni toplayan çizgilere kavuşmuş.

Yeni Focus’ta, yüksekliği alçaltılan kaporta ile birlikte daha kaslı kaput, ince far grubu, dik ve geniş krom kaplı ‘Aston Martin’ tarzı ön ızgarasıyla daha lüks ve sportif bir görünüme sahip.

Otomobil yan hatlarında bir kaç ufak dokunuş haricinde genel hatlarını korurken, arka bölümde ise küçültülen stop lambaları, yeni tamponlar ve bagaj kapağı ile daha modern çizgiler hakim.

Focus’un iç mekanı uygulanan makyaj operasyonu sonucunda artık daha modern görünüyor. Üç kollu daha zarif direksiyon, tuş karmaşasından kurtulmuş dokunmatik multimedya entegre edilmiş orta konsol, eskisinden daha alçak konumlandırılan vites kolu ve daha geride konumlandırılan mekanik el freni öncelikle dikkat çeken detaylardan bazıları.

Her dönem büyük beğeni toplayan direksiyon ve sürüş dinamikleri daha da geliştirilen Focus, bu konuda artık daha iddialı. Otomobilde aynı zamanda Dikey Park Etme teknolojisi, çapraz trafik uyarı sistemi, park yerinden çıkış asistanı, daha da geliştirilen Aktif Şehiriçi Güvenlik sistemleri, Adaptif Hız Kontrol sistemleri gibi teknolojik donanımlarda bulunuyor.

Yeni Focus’un, kaputunun altında yer alar yeni motorlar ise yakıt tasarrufu konusunda önemli bir iyileştirmeye tabi tutulmuş. Dizel motorlar yüzde 19, benzinli motorlar ise yüzde 17 oranlarında daha aç yakıt tüketimi sunuyor.