Eyüp Lojistik’in 8 milyon Euro yatırımla aldığı çekicilerin teslim törenine Eyüp Lojistik’in Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Karahan  katıldılar. Mercedes-Benz Türk A.Ş. adına ise Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, Kamyon Pazarlama ve Satış Kısım Müdürü Burak Tarım, Büyük Müşteri Danışmanı Mehmet Sancakoğlu , Mercedes-Benz Bayii Koluman Antep adına ise Kaan Saltık, Genel Müdür Merter Çankaya ve Satış Müdürü Devrim Bayhan katıldılar.   

Kamyon satışları araba satışlarını geçecek Süer Sülün, gündemde yer alan cari açık sorununa işaret ederek Türkiye’de satılan her üç otomobilden birinin yerli olmasına rağmen, ağır vasıtada bunun yerli lehine gerçekleştiğini kaydetti. Eyüp Lojistik’in yerli üretimi seçmesinin de bu anlamda önemli olduğuna vurgu yapan değinen Sülün, markalarının satışları hakkında şu bilgileri verdi: “Bu yıl kamyon satışların otomobil satışlarını geçecek. Bu dünyada bir ilk olacak. 6 ton üzeri araçlarda yıl sonu itibariyle 45 bin adetlik satış bekliyoruz. Bu rakamlarla Kamyon satışlarında Almanya’yı geçebiliriz. Türkiye’de kamyon üretiminin yüzde 60’nı gerçekleştirirken toplam pazardaki satış payımız yüzde 40”  

Türkiye dünyanın en büyük pazarları arasında Bahadır Özbayır ise, her iki markanın da sektörlerinde yıldız olduğunu vurgu yaparak Eyüp Lojistik’in sektöründe “girişimin ruhunu” temsil edenlerin arasında yer aldığını söyledi. Özbayır, Ağustos ayı sonu itibariyle MBT olarak 10 bin adetlik satışa ulaştıklarını da belirterek, “MB Kamyon Grubu Başkanı’nı konuşmasında sıralamayı açıklarken ‘Almanya, Türkiye, Brezilya ve diğer ülkeler şeklinde pazarı değerlendirmesi bizim açımızdan gurur verici.” diye konuştu.   Mercedes alırken, kullanırken ve satarken kazançlı Eyüp Bartık, Türkiye’nin büyümesine olan inançlarından dolayı yatırım yaptıklarını söyledi. Marka tercihini düşük yakıt tüketimi, yüksek ikinci el değeri ve yerli üretimden dolayı yaptıklarını söyleyen Bartık, “Öyle bir araç düşünün ki alırken diğerlerinden daha az maliyetli, kullanırken daha az maliyetli, satarken diğerlerinden daha değerli olsun.” dedi. Otomatik şanzıman tercihine de değinen Bartık, bunda otomatik şanzımanın daha az yakıt tüketimi sağlaması –en az yüzde 1- ve sürücülere dahaçok konfor sağlamasının etkili olduğunun düşündüklerini söyledi.