Günlük yaklaşık 100.000 ziyaretçi katılımı ile Expo 2015, sadece Milan için tarihi bir etkinlik olmakla kalmayıp şehirde atık toplama, sokak temizliği ve çevre hizmetlerini yöneten Amsa için de büyük bir görev oldu. Amsa, bu hizmetleri sağlamak üzere yüzde 60'ı Allison tam otomatik şanzıman donanımlı 55 yeni Iveco aracı filosuna kattı.

Amsa, mevcut 400 araçlık  Allison tam otomatik şanzıman filosuna toplam 33 adet Allison donanımlı Eurocargo sokak süpürücü, çöp sıkıştırma kamyonu ve Stralis ağır atık kamyonu daha ekledi. Bu Iveco Daily, Eurocargo ve Stralis kamyonlar, Milan şehir merkezindeki sokak temizliğinin yanı sıra Expo'nun çevresindeki çöp ve organik atık toplama hizmeti için de kullanılıyor. AMSA Makine ve Araç Bakım Müdürü Mauro Colombo yeni alımlarıyla ilgili olarak; "Tam otomatik şanzımanlar, özellikle atık toplama gibi sürekli dur kalk gerektiren zor işlerde, daha az bakım ve yüksek araç kullanılabilirliği sağlıyor," dedi.

Colombo; "Arıza süresi, hizmet çizelgesi ve çalışma sonuçlarını büyük ölçüde etkilediğinden az bakım gerektiren ve arıza yapmayan verimli bir filoya sahip olmak bizim açımızdan çok önemli. Amsa'nın tam otomatik teknoloji seçimi de Milan için böylesine önemli bir dönemde maksimum hizmet sağlayabilmek adına yapıldı," diyerek sözlerine devam etti.

Expo 2015 sürdürülebilirlik teması ile tutarlı olarak, yeni araçların tümü alternatif yakıtlar ile tercih edildi. Allison tam otomatik şanzıman donanımı ile alternatif yakıtlı motorlar, en dik yokuşlarda bile aracın çalıştırılmasını kolaylaştırmak için motor gücünü ikiye katlayan Allison'ın patentli tork konvertör teknolojisi sayesinde çok daha iyi sonuçlar sağlıyor. Böylece olağanüstü araç performansı ve verimliliği ile çok daha kısa zamanda, çok daha fazla işin tamamlanması mümkün oluyor.

Allison İtalya OEM İlişkileri Yöneticisi Simona Pilone konuyla ilgili olarak; "Allison, teknolojik anlamda ileri görüşlü politikaları doğrultusunda iş odaklı çözümler üzerinde çalışabilmemize ve onlara özel çözümler geliştirmemize izin veren Amsa mühendislik departmanı ile oldukça sıkı bir işbirliği içerisinde. Allison ve Amsa, birbirlerinden öğrenmeye dayalı güçlü bir bağa sahip," dedi.

Verimlilik ve sürdürülebilirlik Amsa'nın temel değerleriyken Expo gibi çok fazla dikkat ve hazırlık isteyen geniş çaplı ve önemli bir etkinlik, şehir için kilit noktası oldu. Colombo, "Expo'ya hazır hale gelmek için titizlikle planlama yaparak ve gerekli yeni ekipmanları alarak çok sıkı çalıştık. Her şey planladığımız gibi gitti ve yaptığımız işten dolayı çok mutluyuz," dedi.

Allison tam otomatik şanzımanların sağladığı öncelik ve avantajlardan sürücü memnuniyeti de Amsa’nın dikkate aldığı faktörler arasında yer alıyor.  Manüel şanzımanların aksine Allison şanzımanlar, sürücülerin yorgunluğunu azaltırken işlerine de tam olarak odaklanmalarını sağlıyor.

Belediye organik atık toplama operatörü Luigi Franza konuyla ilgili olarak; "5 yıldır Allison donanımlı kamyonlar ile çalışıyorum ve bu zamana kadar hiç bir sorun yaşamadım. Kamyonun kullanımı oldukça kolay ve trafiğin yanı sıra yayalara da dikkat etmeniz gereken Milan merkezinin dar sokaklarında bile manevra yapmak için mükemmel. Vites değiştirmeye odaklanmanıza gerek yok ve günün sonunda yorgun olmuyorsunuz," diyor.