World Media Group, ilk kez 2016 yılında düzenlediği; “Bilim için aydınlanma aydınlanma için bilim” temalı Endüstri 4.0 Zirvesi’nin ikincisini 2017 yılında “Dijital fabrikalar arttırılmış gerçeklik” alt başlığı ile İstanbul - Inter Continental Otel’de gerçekleştirmişti.

World Media Group Endüstri 4.0 Zirvesi, “Yapay Zeka - Nesnelerin İnterneti / ıoT - Üreten Robotlar ve Toplum” ana teması ile; 5 Aralık 2018 Çarşamba günü saat 09:00 – 19:00 arasında; on beş seminer, Üç yuvarlak masa toplantısı ve bir çoklu açık oturum şeklinde organize edildi. World Media Group tarafından organize edilen etkinlikte ayrıca; konuyla ilgili elli firma, altı dernek oda ve beş üniversitenin info standları da yer alacak.

Geçtiğimiz yıl düzenledikleri zirvede; yüzlerce firma karar vericisini ağırladıklarını, dile getiren World Media Group Genel Yayın Yönetmeni İlker Kaplan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Türkiye’de Endüstri 4.0’ın lomomotifi on beş büyük firmanın sunumunun bir araya geldiği etkinlik ilk kez gerçekleştiriliyor. Bu konuda farklı fikirlerin konuşulması gelecek açısından umut vaat ediyor. Ayrıca elli firmanın info stantlarla etkinliğimize katılımı zirvemiz için olumlu sinyaller veriyor.”

World Media Group ve TUSIAD Sanayide Dijital Dönüşüm Ekibinin açılış konuşmaları ardından; Siemens, Mitsubishi/CLPA, Festo, Rockwell, İnfoma, Ford gibi konunun öncü firmalarının temsilcileri birer sunum gerçekleştirecek. Ayrıca bu yıl “dijital dünyada kadın yönetici olmak” ve “üniversitelerde gençliğin robot uygulamaları” üzerine oturumlar gerçekleştirilecek.