Çevreye karşı duyarlılığını gösteren çalışmalarıyla dikkati çeken Ekol Lojistik, WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) tarafından verilen Green Office Diplomasını alarak sektöründe yine bir ilki gerçekleştirdi. Ekol, program çerçevesinde sağladığı elektrik ve su tasarruflarının yanı sıra atık yönetimi ve ofis operasyonlarında yaptığı birçok uygulama ile doğada bıraktığı etkiyi azaltmayı başardı. 2010 yılı sonlarında WWF Green Office Programı’na katılan Ekol, bu programa katılan ilk Türk markası olma özelliğini taşıyor.

Green Office Diploması almaya hak kazanan Ekol bu süreçte “Doğal Kaynakların Tüketimi” , “İşlevler” ve “Çalışan Bilincinin Artırılması” olmak üzere 3 ana başlık altındaki kriterler çerçevesinde değerlendirildi. Bu kapsamda Ekol’e ilişkin ısıtma / soğutma, elektrik tüketimi, ulaşım, su tüketimi, kağıt tüketimi, büro malzemeleri, gıda tüketimi, satın alma, kafeterya, temizlik hizmetleri, atık yönetimi, bina bakımı gibi hususlar incelendi.

Ekol, program çerçevesinde belirlenen Atık Yönetimi, Elektrik Tüketimi ve Kağıt Tüketimi tasarruf kalemlerinde geliştirmeler tasarlayarak hayata geçiriyor. Bu kapsamdaki çalışmalar personel bilincinin artırılması üzerine yoğunlaşmış bulunuyor. Ofislerde uygulanan bir tasarruf ve iyileştirme programı olan Green Office, WWF’in insanlığın doğal kaynaklar üzerindeki baskısını, “Ekolojik Ayak İzi”ni, azaltmak için oluşturduğu stratejik yaklaşımının bir parçası olarak ön plana çıkıyor. Green Office programı, katılımcı şirketlerin ofis kaynaklarının sistematik bir şekilde değerlendirilerek ilgili tasarruf kriterlerinin belirlenmesine ve bu çerçevede ofislerin kendi çevre yönetim sistemini yaratmalarına olanak sağlıyor.