• Global teslimatlar Aralık ayında %20 artış gösterdi
  • Gönderilerdeki artış ve kötü hava şartları nedeniyle ABD’de maliyetler yükseldi
  • E-ticaret, çeyrek hacmini dünya genelinde %6,0 arttırdı
  • Avrupa’daki güçlü büyüme ile birlikte uluslararası ihracat hacmi günlük %9,5 arttı
  • 2013 yılında hissedarlara 6.1 milyar dolar dağıtıldı; Serbest nakit akışı 5.3 milyar dolar oldu
  • Kapasite arttırmaya yönelik yatırımlar 500 milyon dolar arttırıldı
  • 2014 yılının tamamına yönelik düzeltilmiş hisse başına kazancının 5.05 dolar ile 5.30 dolar arasında olacağı öngörülmekte

UPS, 2012 yılının dördüncü çeyreğinde emeklilik fonunun gerçeğe uygun değerlemesiyle vergi sonrası, gayri nakdi 3.0 milyar dolarlık harcama nedeniyle 1.83 dolarlık seyreltilmiş hisse başına zarar bildirdi.

UPS Başkanı ve CEO’su Scott Davis, “Perakende pazarı, doğrudan tüketiciye modeline geçiş yaptığından, çok daha fazla sayıda şirket UPS’nin çözümlerini kullanmaya başladı. Bunun neticesinde, adette öngörülemeyen bir artış yaşadık ve en iyimser planlarımızın bile üzerine çıktık.” dedi.

Davis açıklamalarına devam etti, “Gönderi adedindeki artış, ulaştırma ağımızı zorladığı için gecikmelere neden oldu. UPS, maliyetten çok hizmete önem vererek bu durumu çözmek için ek personel ve ekipman kullandı. UPS, pazarın ihtiyaçlarını karşılayabilmemizi sağlamak için gerekli olan yatırımları ve operasyonel iyileştirmeleri gerçekleştirecektir.”

Şirket, 2013 yılının düzeltilmiş sonuçlarının %11 ile %16 üzerinde olmak üzere tüm yılın hisse başına seyreltilmiş kazancının 5.05 dolar ile 5.30 dolar aralığında olmasını bekliyor.

UPS, dördüncü çeyrek boyunca günde 20 milyon paket teslim etti. 2013 yılındaki toplam gönderi adedi, 2012 yılına oranla %3.9’luk bir artışla 4.3 milyar adede çıktı.

Tatil döneminde, günlük global teslimatlar 23 Aralık tarihinde 31 milyon adedi aşarak tepe noktasına ulaştı ve beş günlük süreçte günde 29 milyon paketin üzerinde gerçekleşerek beklentileri aştı. UPS’nin bu dönem içerisinde şirketin önceki en yüksek teslimat adedini aştığı gün sayısı 10 oldu.