İstanbul Çengelköy’den 13 Temmuz’da startı verilen TAYK- Deniz Kuvvetleri Kupası’nda Marmara Denizi, Çanakkale Boğazı ve Ege Denizi’nin uluslararası sularını geçen yarış 16 Temmuz’da sona erdi.

Yaklaşık 295 deniz mili mesafeli rotasıyla Türkiye’nin en uzun menzilli mücadelesi olan zorlu Deniz Kuvvetleri Kupası’nı 5-20 knot arası farklı süratlerde 35 saatte tamamlayan Comet A isimli teknesiyle Arkas-M.A.T. Sailing Team, IRC 0 kategorisinde birinciliği kaptırmadı.

Kupayı Teos Marina’da kaldırdılar

Yarış sonunda Seferihisar’da bulunan Teos Marina’da düzenlenen ödül töreninde finalist yelken yarış takımlarına ödülleri verildi. IRC 0 kategorisinde birincilik kupasına layık görülen Arkas-M.A.T. Sailing Team kupayı Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas ile birlikte Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak ve Tümamiral Aydın Şirin’in elinden aldı. Gecenin sonunda tüm yarışçılar yorgunluklarını eğlenerek attı.

Arkas-M.A.T. Sailing Team bir sonraki mücadelesini ise 29-2 Eylül tarihlerinde Çeşme-Sakız rotasında düzenlenecek olan Arkas Aegean Link Regatta’da verecek.