Çinli ağır vasıta üreticisi, ticari ağır kamyonlar için geliştirdiği akıllı sürüş fonksiyonlarının ülkedeki ilk karayolu testini tamamladı. Çin'in önde gelen ağır vasıta üreticisi FAW Jiefang Automotive Salı günü Changchun-Shenzhen Otoyolunun bir bölümünde otomatik sürüş işlevleri olan üç Jiefang Tır kamyonunu test ettiğini açıkladı. 40 ton yükleme ağırlığına sahip kamyonlar, otomatik seyir ve frenleme yapabiliyorlar.

Şirketin Genel Müdürü Hu Hanjie,  akıllı sürüş teknolojisine sahip araçların geleceğin ana trendi olduğunu söyledi. Şirket, 2018 yılına kadar yüksek hassasiyetli konumlandırma yetenekleri olan yeni bir model geliştirmeyi ve 2020 yılına kadar sürüş için 5G iletişim ağlarına dayalı başka bir model yapmayı hedefliyor. 2025 yılına kadar ise, şirket sürücüsüz ilk ağır kamyonunu geliştirmeyi amaçlıyor.

1956'da kurulan şirket, Çin'in ilk yerli üretim kamyonunu yaptı. O zamandan beri 6 milyon araç üretti. Bu yılın ilk dokuz ayında, toplam 198.000 araç satıştı ile şirket Çin’de ilk sırayı aldı.