Almanya’nın Frankfurt ve Hahn uluslararası havalimanlarında faaliyet gösteren ve kargo apronuna direkt erişim olan 3 firmadan biri olan Aviapartner Cargo GmbH’nin hisselerinin tamamının Çelebi yönetimine geçmesine ilişkin "hisse alım satım sözleşmesi" imzalandı.

Hisselerin tamamına 4.6 milyon Euro bedel

Uluslararası arenadaki bu önemli satınalma, Çelebi Hava Servisi A.Ş.’nin %99,97 oranında iştiraki bulunduğu Çelebi Kargo Depolama ve Dağıtım Hizmetleri A.Ş.'nin, sermayesinin %100'üne sahip olduğu Almanya'nın Frankfurt şehrinde bulunan bağlı ortaklığı Celebi Cargo GmBH tarafından gerçekleştirildi. Yine Frankfurt’ta bulunan Aviapartner GmbH'nin sermayesinin %100'üne sahip olduğu Aviapartner Cargo GmbH'nin hisselerinin tamamının 4,6 milyon Euro bedel üzerinden Celebi Cargo GmbH'ye devredilmesine ilişkin "hisse alım satım sözleşmesi" 18 Şubat’ta imzalandı. Söz konusu sözleşmenin kapanış işleminin tamamlanması ve hisse devri işlemlerinin gerçekleşmesinin en geç Mart 2014 sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor.

125 bin ton kargo, 12,6 milyon Euro ciro

Aviapartner Cargo GmbH, Almanya'nın Frankfurt ile Hahn uluslararası havalimanlarında faaliyet gösteren ve kargo apronuna direkt erişim olan 3 firmadan biridir. Aviapartner Cargo GmbH, yaklaşık 125 bin ton kargo hacmi gerçekleştirdiği 2013 yılında, yaklaşık 12,6 milyon Euro’luk ciroya ulaştı. Söz konusu hisse alımı sonrasında, Aviapartner Cargo GmbH’la oluşturulacak operasyonel ve yönetsel sinerji ile birlikte Celebi Cargo GmbH'nin, Frankfurt Uluslararası Havalimanı'ndaki pazar payını daha da güçlendirerek, bölgedeki en büyük oyuncularından biri haline gelmesi hedefleniyor. Her iki şirketin toplamına bakıldığında, 2013 yılında 200 bin tonu aşan kargo, 25 milyon Euro’ya yakın ciroya ulaşıldığı görülmektedir. Bu satın alma sonrası Frankfurt ve Hahn havalimanlarında kapalı antrepo alanı toplam 35 bin metrekare olan tesisler Çelebi yönetimi altına girmiş olacaktır. Bu tesislerde halihazırda 400 kişi istihdam edilmektedir.

ÇHS satınalmayı, KAP açıklamasıyla duyurdu

Çelebi Hava Servisi A.Ş. (ÇHS), uluslararası arenada gerçekleştirdiği bu önemli satınalma gelişmesini, 19 Şubat 2014 sabahında Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı aşağıdaki açıklamayla duyurdu:

“Şirketimizin yurt dışında hava kargo sektöründe büyümeye yönelik stratejik planı çerçevesinde; Şirketimizin %99,97 oranında iştiraki bulunduğu Çelebi Kargo Depolama ve Dağıtım Hizmetleri A.Ş.'nin, sermayesinin %100'üne sahip olduğu Almanya'nın Frankfurt şehrinde mukim bağlı ortaklığı Celebi Cargo GmBH ile yine Almanya'nın Frankfurt şehrinde mukim Aviapartner GmbH arasında, Aviapartner GmbH'nin sermayesinin %100'üne sahip olduğu Aviapartner Cargo GmbH'nin hisselerinin tamamının 4,6 milyon Euro bedel üzerinden Celebi Cargo GmbH'ye devredilmesine ilişkin olarak 18.02.2014 tarihinde ‘hisse alım satım sözleşmesi’ imzalanmıştır. Söz konusu sözleşmenin kapanış işleminin tamamlanması ve hisse senedi alım/devir işlemlerinin gerçekleşmesinin en geç Mart 2014 sonuna kadar tamamlanması öngörülmektedir. Kapanış ve hisse senedi alım/devir işlemlerine ilişkin olarak, kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek bir gelişme olduğu takdirde, gerekli açıklamalar bilahare yapılacaktır.

Aviapartner Cargo GmbH, Almanya'nın Frankfurt ve Hahn Uluslararası Havalimanlarında faaliyet gösteren ve kargo apronuna direkt erişim olan 3 firmadan biri olup 2013 yılı kargo hacmi yaklaşık 125 bin ton ve cirosu yaklaşık 12,6 milyon Euro'dur. Söz konusu hisse alımı sonrası, Celebi Cargo GmbH ve Aviapartner Cargo GmbH'nin operasyonel ve yönetsel sinerji oluşturması ve Celebi Cargo GmbH'nin Frankfurt Uluslararası Havalimanı'ndaki pazar payında, büyük oyuncularından biri haline gelmesi öngörülmektedir.”