Castrol Ford Team Türkiye’nin şampiyonluk kutlama etkinliğinde konuşma yapan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Otomotiv sektörünün tüm zorluklara rağmen ayrıcalıklı bir yıl yaşadığı 2015’te, Castrol Ford Team Türkiye de motor sporlarında bizleri ve paydaşlarını mutlu eden sonuçlarla birlikte Türkiye’yi gururlandıran başarılar elde etti. Takımımız artık gelenekselleşmiş Türkiye Ralli Şampiyonlukları’na bu yıl Avrupa Ralli Kupası gibi çok önemli bir kupayı da kattı. Tüm sponsorlarımız, iş ortaklarımız ve hatta basın mensuplarımız da bu takımının bir parçasıdır. Bu anlayış ve bu ekip 2016 yılında ve sonrasında da daha büyük başarılara imza atacaktır.” şeklinde konuştu.

2015 Türkiye Ralli Şampiyonası kapsamında takımlar ve pilotlar klasmanında şampiyonluklarının yanı sıra Avrupa Ralli Kupası’nı da ilk kez ülkemize kazandıran Castrol Ford Team Türkiye, Türkiye Ralli Genç Pilotlar Birincisi ve Türkiye Ralli İki Çeker Kupası Şampiyonluğunu da başarı listesine ekledi.

Tüm sponsor firmaların üst düzey yöneticilerinin, TOSFED yetkililerinin ve tüm takım üyelerinin ailelerinin bir araya geldiği etkinlikte bir konuşma yapan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Castrol Ford Team Türkiye’ye destek olan tüm sponsorlara özellikle teşekkür etti. Haydar Yenigün, “Türkiye’de otomotiv sektörü tüm zorluklara rağmen tarihi dönemlerinden birini geçirdi. Castrol Ford Team Türkiye ise motor sporlarında bizleri ve paydaşlarını mutlu eden sonuçları aynı zamanda Türkiye’yi gururlandıran bir başarıyla da taçlandırdı. Genç pilot ve co-pilotlarımız, profesyonel ve disiplinli çalışmalarıyla artık gelenekselleşmiş Türkiye Ralli Şampiyonluklarına bu yıl Avrupa Ralli Kupası gibi çok önemli bir kupayı da kattılar. Bu kupayı da katıldıkları 5 yarışında 5’inde birinci olarak elde ettiler. Bu performansta takımın her üyesinin emeği var. Tüm sponsorlarımız, iş ortaklarımız ve hatta basın mensuplarımız da bu takımının bir parçasıdır. Bayrağımızı Avrupa gibi zorlu etaplar ve rakiplere karşı elde ettikleri başarılar ile dalgalandıran Castrol Ford Team Türkiye ülkemizin milli takımı hepimizi gururlandırıyor. Bu anlayış ve bu ekibin, 2016 yılında ve sonrasında da daha büyük başarılara imza atacağına eminim” dedi.

Motor sporlarındaki varlığını 1998 yılından bu yana kesintisiz sürdüren Castrol Ford Team Türkiye, 2015 yarış sezonunda; Türkiye Ralli Şampiyonluğu, Avrupa Ralli Kupası Birinciliği, Türkiye Ralli Takımları Şampiyonluğu, Türkiye Ralli Genç Pilotlar Birinciliği ve Türkiye Ralli İki Çeker Kupası Şampiyonluğunu kazanırken, takım pilotları da toplamda 17 ödül ile sezonu tamamladılar. Bu sonuçlarla Castrol Ford Team Türkiye, 19 yıllık yarış geçmişinde toplamda 635 start ve 585 finiş, 80 şampiyonluk ve 240 kupa ile benzersiz bir başarıya da imza attı.