Avusturya’yı geçebilmek için İtalya Fernetti’de uzun trene binme kuyruklarında bekleyen TIR sürücülerinden birinin aracında, ev tipi bir anten tespit edildi.

Avusturya’yı geçiş belgesi ile geçmek için kota ve yetersiz Ro-La kapasitesi bariyerine takılan Türk araç sürücüleri, Ro-La treninin zamanında kalkmaması ve oluşan yoğunluğa da cevap verilememesi nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor.

İtalya Fernetti’de 5 gündür bekleyen ve yaşadıkları haksız uygulamalara isyan eden taşımacılar zor koşulları yenmeye çalışıyor.

İtalya Fernetti’de bekleyen bir araç sürücüsü “5 gündür TIR parkında yatıp, uyuyup, tıraş olup, yemek yiyip, yaşamaya çalışıyoruz. Aracımız evimiz oldu” dedi. Uzun bekleme süresi nedeni ile hareketsiz olan aracına anten takıp televizyon izleyerek vakit geçirmeye çalıştıklarını anlatan araç sürücüsü, “Halimiz, ahvalimiz budur.” Yetkililerden, bu haksız uygulamalara karşı yardım beklediklerini dile getirdi.

TIR parklarında yaşanan beklemeleri yerinde görmek amacı ile geçtiğimiz gün İtalya’ya gidip tespitler yapan UND İcra Kurulu BaşkanıFatih Şener“ Bu anten, sektörün yaşadığı acı durumu tüm çıplaklığı ile ortaya koyuyor” dedi. Şener “Bu bir milli servettir, bu tekerlekler döndüğü müddetçe Türk ekonomisine hizmet eder. Yılda 15 sefer Almanya’ya giden araçlar, her seferinde 5 gün hareketsiz kalırsa, bu yılda yaklaşık 100 gün anlamına gelir. Bu yatırımların 1/3’ünün zamanını, durarak geçirmesi demektir.” dedi.

Yapılan haksızlıklara değinerek bu uygulamalara güz yumulamayacağını, Türk ihracatı için 1 günün bile önemli olduğunu belirten Şener, “ 250 km’lik Avusturya otoyolunun hemen arkasında bulunan Almanya’da bu malların müşterileri bekliyor, bu yol açılmalıdır.” uyarısında bulundu.