Hedef Filo, insan kaynakları alanında çalışanlarının yaşam standartlarını ve sağlıklarını yakından ilgilendiren yenilikçi bir projeye imza attı. Çalışan mutluluğunu, sağlığını ve iş yeri verimliliğini artırmak için hayata geçirilen ‘’Hedef Fit’’ uygulaması temel olarak ‘’kilo kontrolü’’ ve ‘’iş hayatında sağlıklı beslenme’’ konularını kapsıyor. Hedef Filo’nun anlaşmalı sağlık kuruluşunun diyetisyeni; haftada bir Hedef Filo personelini iş yerlerinde ziyaret ederek, sağlıklı beslenme ve ideal kiloya ulaşmak için yapılması gerekenler hakkında danışmanlık gerçekleştiriyor.

Günlük hayatın en büyük sorunlarından biri olan masa başı çalışmasının insan sağlığına olan olumsuz etkilerine çözüm getirmeyi amaçlayan uygulamanın ikinci aşamasını ise daha fazla hareket ve spor oluşturuyor. Bu doğrultuda Hedef Filo, fitness merkezlerinden aldığı kurumsal indirimlerle de çalışanlarına, bu alandaki motivasyonu artırma ve kilo kontrolünde destek oluyor.

‘’Hedef Fit’’ ile iş dünyasına örnek oluyor!

Türkiye genelinde gerçekleştirilen araştırmalara göre çalışanın fiziksel ve ruhsal durumu, performansını ve iş kalitesini olumlu yönde etkilemektedir. Bu araştırmaları temel alan ‘’Hedef Fit’’ uygulamaya alındığı günden bu yana Hedef Filo çalışanlarından yoğun ilgi görüyor. Hedeflenen oranın üzerinde, yüzde 70’lik bir katılımın sağlandığı proje, çalışanların sağlıksız ve kontrolsüz kilo kaybı yerine doğru kiloya ulaşmalarını desteklemeyi amaçlıyor.

Dünya çapında birçok kurum tarafından benzer projelerin gerçekleştirildiğini belirten Hedef Filo İnsan Kaynakları Müdürü Ebru Tunç; ‘’Hedef Fit’’ uygulamaların Türkiye’de kurumlar tarafından henüz yaygın olarak uygulanamadığını ya da başlayan birçok uygulamanın sürdürülebilirliğinin sağlanamadığını belirtti.