İhracatçıların yeşil pasaport sahibi olabilmesi ile ilgili ilk adım, Resmi Gazete’nin 9 Ağustos 2016 tarihli sayısında yayınlanan, “Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 7.maddesiyle, “son üç yılda Bakanlar Kurulunca belirlenecek  ortalama tutarın üzerinde ihracat gerçekleştiren firmanın yetkililerine, iki yıl süreyle hususi damgalı (yeşil) pasaport verilebilir” hükmünün getirilmesiyle atılmıştı. Resmi Gazete’nin 23 Mart 2017 tarihli sayısında ise ihracatçıların yeşil pasaport sahibi olabilmelerinin şartları belirlendi.
Ekonomi Bakanlığı 15 gün içerisinde yeşil pasaport alma hakkına sahip firmaları Ekonomi Bakanlığı Bölge Müdürlüklerine ve İhracatçı Birliklerine iletecek. Bu sürecin sonunda yeşil pasaport başvuruları kabul edilmeye başlanacak.

Yeşil pasaport kimlere verilecek?
Resmi Gazete’nin bugün yayınlanan karara göre; son üç yıllık ihracatı ortalama 1 milyon dolar ile 10 milyon dolar arasında olan firmalara 1, 10 milyon dolar ile 25 milyon dolar arasında ihracat gerçekleştiren firmalar 2, 25 ile 50 milyon dolar arasında ihracatı olan firmalar 3, 50 ile 100 milyon dolar arası ihracatı olan firmalara 4 ve 100 milyon dolar üzeri ihracat gerçekleştiren firmalar 5 yetkilisine yeşil pasaport müracaatında bulunabilecek. İhracatçılara yeşil pasaport 2 yıl süreyle verilirken, eş ve çocukları bu haktan yararlanamayacak.
Yeşil pasaport müracaatı, İçişleri Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığınca müştereken belirlenen talep formu eksiksiz doldurulduktan sonra firmanın üyesi olduğu ihracatçı birliğine yapılacak. İhracatçı Birliği belgelerin eksiksiz olduğunu tespit ettikten sonra Ekonomi Bakanlığı Bölge Müdürlüğü’ne sunulacak. Bölge Müdürlüğü onayı sonrasında pasaport müracaatı şahsen yapılacak.