Geçtiğimiz hafta başarılı bir dünya kongresi gerçekleştiren UTİKAD Yönetim Kurulu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından kabul edildi. Ulaştırma Bakanlığı’nda gerçekleşen kabulde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Talat Aydın, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nil Tunaşar ve Yönetim Kurulu Üyeleri Kayıhan Özdemir Turan ile Emre Eldener hazır bulundu.

Kongreye ilişkin bilgileri alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, büyüyen Türk lojistik sektörünün dünya ile buluşmasına ev sahipliği yapan UTİKAD’a, başarıyla gerçekleştirilen FIATA İstanbul 2014 Kongresi çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Bakanlık olarak sürdürülebilir politikalara önem verdiklerinin altını çizen Elvan, "Lojistikte Sürdürülebilir Büyüme" temalı FIATA Dünya Kongresi’nin de bu noktada lojistik dünyasına önemli katkılar sağladığını söyledi. Kongrede Dünya Bankası ve FIATA arasında lojistik sektörüne destek sağlamak üzere imzalanan anlaşmanın bu kazanımlara en güzel örneklerden biri olduğunun altını çizen Elvan, UTİKAD’ın eğitim standartlarını tescil ettirerek Türkiye’de FIATA Diploma Eğitimi verme yetkisini almasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. UTİKAD’ın destekleri ile hayata geçirilen ve sektörü sürdürülebilir büyüme noktasında teşvik edecek olan Sürdürülebilir Lojistik Belgesi çalışmasından dolayı da Erkeskin’i tebrik eden Elvan, tüm bu çalışmaların sektörün gelişimi için önemli adımlar olduğunu söyledi.

 

Lütfi Elvan, UTİKAD’ın tüm taşımacılık modlarında faaliyet gösteren 400’ü aşkın üyesiyle lojistik sektöründe çok önemli bir büyüklüğü temsil ettiğini  işaret ederek, bakanlık olarak UTİKAD’ın sektörün gelişimine yönelik çalışmalarına destek vermeye ve birlikte çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

 

Turgut Erkeskin ise dernek olarak Türkiye’nin lojistik potansiyelinin ortaya konduğu ve katılımcılara tanıtıldığı başarılı bir dünya kongresine ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını; 85 ülkeden 1.000'i aşan üst düzey lojistik yöneticilerini İstanbul’da bir araya getirerek sektörün geleceğine ilişkin önemli kazançların ortaya çıkmasına katkı sağladıklarını belirtti.

Erkeskin, özel bir konuma sahip olan ülkemizin “Lojistik Üs Olma” yolunda ilerlediği bu dönemde kamunun önemli altyapı yatırımları yaptığına dikkat çekerek, sektörün sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamak için dernek olarak her zaman büyük çabalar harcadıklarını söyledi. Bugüne kadar yürütülen tüm çalışmalarda sektörün Dünya standartlarında gelişmesine, sağlıklı büyümesine ve yeni vizyonlar oluşturulmasına yönelik adımlar attıklarını belirten Erkeskin, aynı işbirliği anlayışı içerisinde çalışmalarına devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Bakan Elvan ve UTİKAD Başkanı Erkeskin, ziyaret vesilesiyle lojistik ve taşımacılık sektörünün gündeminde yer alan diğer güncel konuları da değerlendirdiler.