UPS yetkilileri, Türk bayrağı renginde balonlar ve nazar boncuklarıyla süsledikleri UPS’in Chicago’daki merkezinde Ali Babacan ve ekibini karşıladı.

Ali Babacan ve heyetine eşlik eden UPS Kurumsal Ulaşım Bölüm Başkanı Burt Wallace, konuşmasına Türkçe ‘Hoşgeldiniz’ diyerek başlarken Başbakan Yardımcısı Babacan’ın Chicago’nun North Western Üniversitesi’nde eğitim gördüğüne dikkat çekerek ortak paydalarına değindi. Wallace konuşmasına, "Türk ekonomisinin başarısına olan katkısı ve Türkiye - ABD arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi için ortaya koyduğu çabalardan ötürü Sayın Babacan’a teşekkür ederiz" şeklinde devam etti. Wallace, Babacan ve beraberindeki heyete Türkiye ve dünya çapındaki faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunmak için iki ayrı sunumun gerçekleştirdi.  

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise, sözlerine 2009 yılında ABD ile başlatılan ticari ve ekonomik konularda stratejik işbirliği çerçevesinde yepyeni bir sayfa açtığını dile getirerek, UPS’in Türkiye ile uzun süreli ilişkilerini ve Türkiye’deki faaliyetlerinden memnun olduklarını söyledi.  ABD'ye Türk iş adamlarından oluşan bir heyetle geldiklerini söyleyen Babacan, son bir kaç yılda iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin arttığını, iki ülke işadamlarının karşılıklı yatırımlarda bulunduğunu belirtirken, Türkiye ile ABD'nin müttefik, iş ortağı ve dost iki ülke olduğunun altını çizdi.

Toplantının ardından UPS Merkezi’ni gezen Ali Babacan ve heyetine, dünya üzerinde 2 bin 800 merkeze ve 400 bin çalışana sahip olan lojistik firması UPS tanıtıldı. Ayrıca UPS’in sosyal yardım işlerinde her yıl 48 milyon dolarlık bir bütçe ayrıldığı bilgisi Ali Babacan ve heyetine aktarıldı.