Technogym Türkiye ile ortaklık anlaşması imzalayan Arkas Holding de sağlıklı yaşam felsesini şirketlerinde uygulamaya Arkas Line ile başladı. Binada daha çok hareket etmeye yönelik uygulamaların yanı sıra ofislerde de düzenlemelere giden Arkas Line, spor salonu ile de çalışanlarının daha sağlıklı ve motive olması için gerekli adımları atıyor.
#LetsMoveForABetterWorld sloganıyla wellness kavramını tüm dünyaya yaymayı hedefleyen Technogym’in bu felsefesini “Kurumsal wellness” çalışmaları kapasamında Arkas Line çalışanlarına aşılamayı amaçlayan Arkas, İnsan Kaynakları Departmanı öncülüğünde “Kurumsal Wellness Projesi”ni hayata geçirdi.
Proje kapsamında Arkas Line binasında oluşturulan wellness alanına (hareket alanı) yerleştirilen farklı spor aletleri, çalışanların hem daha fazla hareket etmelerini sağlıyor hem zaman tasarrufu sağlıyor hem de sporla salgılanan serotonin hormonu sayesinde motivasyonu ve mutluluğu artırıyor. Binada ayrıca asansör kullanımını sınırlandırarak merdiven kullanımına özendirmek için asansör kapılarına asılan motivasyon cümlelerinin yanı sıra merdivenler üzerine yapıştırılan notlar da dikkat çekiyor. Uygulamanın ilk adımında antrenör kontrolünde ölçümleri gerçekleştirilen çalışanlar ardından ister Google Play ister I Tunes Store’dan cep telefonlarına indirebildikleri  mywellness  uygulaması sayesinde tüm gün boyunca ne kadar yürüdüklerini, hangi seviyede olduklarını, ne kadar kalori yaktıklarını, kaç adım attıklarını anında görüntüleyebiliyor, böylece daha fazla hareket ve sağlıklı yaşam/ wellness kavramını hayatlarının her anına yayabiliyor.
Arkas Holding İnsan Kaynakları Direktörü Şengül Atalay, “Hayatımızın büyük bir kısmı ofislerde geçtiği için bireysel olarak sağlıklı olmak adına yapmamız gereken aktivitelere çok zaman ayıramıyoruz. Yaklaşık 1 yıldır çalışan motivasyonu bölümümüzle, çalışanlarımızı mutlu etmek adına yemek çeşitlerini değiştirmenin yanı sıra yoga, jimnastik, pilates gibi spor  derslerini başlattık.  Ancak bunları kombine hale getirmeyi arzu ediyorduk. Bu sırada Technogym grubumuza girdi ve hayatımızın her alanında 360 derece sağlıklı beslenme ve hareketli  olmamızı sağlayacak bir proje bulmuş olduk.  Arkas tüm Türkiye’deki kurumsal şirketlere bu anlamda örnek olacak bir ofis yaratabilir diye düşündük” dedi.
Arkas Line CEO’su Can Atalay da “Arkas Line grubun her zaman öncü şirketi oldu. Yabancı ülkelere öncelikle biz gittik ardından diğer şirketlerimiz geldi. Arkas Line adını dünya listelerinde daha yukarı taşımak ve artan taşıma hacmimizle birlikte gelirlerimizi de artırmak için çok çalışıyoruz. Arkas Line 20 yılı geride bıraktı ve 20 yıldır çok çalışıyoruz. Çok genç bir ekibiz ancak vücutlarınızın sizi ömrünüzün sonuna kadar böyle taşıyacağını sanmayın. Diyorum ki hareket edin, hep beraber edelim. Technogym bize de yol göstersin. Biz daha hareketli olalım daha sağlıklı olalım, daha sağlıklı bir şirketimiz olsun” dedi.


Düzenli egzersizin hem fiziksel hem de psikolojik etkileri üzerine bilgiler veren AVV AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vittorio Zagaia ise “Terzi kendi söküğünü dikemez derler ama biz tam tersi bunu yapmaya çalışıyoruz. Önce kendi insanlarımıza, kendi topluluğumuza dokunup fark yaratalım dedik. Doktora gittiğinizde o anki probleminizle ilgili bir çözüm sağlıyorsunuz. İlaçlara, tedavilere, farklı müdahalelere maruz kalıyorsunuz. Ama asıl doktora gitme nedeniniz bu yaşa kadar sürdürmüş olduğunuz yaşam tarzınız.  Bugün yapılan araştırmalarda doktorlar depresyondaki hastalara, psikolojik sorunları olan, stresle mücadele edemeyen insanlara bile egzersiz tavsiye ediyorlar ve bu şekilde üstesinden geldiklerini tespit ediyorlar. Çünkü serotonin, mutluluk hormonu salgılıyorsunuz ve problemleri daha rahat göğüslüyorsunuz. Yapılan bir araştırmada absentizm, yani ofise gelmediğiniz günler ve presenetizm yani hasta hasta ofise, işe geldiğiniz günlerden bahsediliyor. Böyle günlerde aktif olamadığınız için ne kendinize ne de çalıştığınız şirkete bir faydanız oluyor.  Bunun önüne geçmek çok büyük bir zaruret oldu artık. Biz Arkas’la beraber bunu bütün holdinge yaymaya çalışıyoruz ve bunun üzerinden de çalışan performansını, çalışan mutluluğunun ne boyuta geldiğini ölçümlendirmek istiyoruz. Şirket içerisinde hareket etme algısını kazandırmak için her türlü desteği biz vereceğiz. Size de bir farkındalık yaratacağız. Bugün ne şartlardasınız, 3-6 ay sonra bu ölçümleri yaptığımızda hangi şartlarda olacaksınız buna bakacağız. Technogym bu doneyi verebilen tek marka” diye konuştu.

Toplantılar için sandalye yerine aktif oturma topları
Arkas Line da toplantı salonlarında sandayle yerine aktif oturma topları kullanılıyor. Dik durmayı sağlayan dolayısıyla alt sırt bölgesinde oluşabilecek ağrıları önleyen Active Sitting Ball,  üzerinde otururken istemsiz mikro hareketler yapmayı gerektiriyor. Bu sayede duruş ve omurga düzeldiğinden temel kas gücü artıyor. Rahat, sabit ve doğru bir oturuş sağlayarak sırt ağrısının önüne geçerek çalışanların hem zihinsel hem de fiziksel sağlığında kayda değer bir iyileşmeye sağlıyor.