Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katıldığı törenle Kayseri'de açılan istasyonla eş zamanlı olarak Afyon, Konya, Antalya, Osmaniye ve Çorlu istasyonlarının da açılışı gerçekleştirildi. Naturelgaz'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Türkiye'de doğal gaz; boru hattı ile ulaşmadığı bölgelere, sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) ve likid doğal gaz (LNG) olarak ulaştırılıyor. Ekonomik olarak diğer enerji kaynaklarına göre çok daha avantajlı olan ve çevreci özellikleriyle de ön plana çıkan sıkıştırılmış doğal gaz; sanayi, tarım, turizm gibi enerji ihtiyacının olduğu her alanda ve ulaştırma sektöründe dizel ile beraber kullanılıyor. CNG pazarında Türkiye lideri konumunda olan ve Global Yatırım Holding bünyesinde enerji sektöründe faaliyetlerini sürdüren Naturelgaz, 6 ayrı kentte eş zamanlı olarak, sıkıştırılmış doğal gaz dolumu yapabilecek istasyonlarının açılışını gerçekleştirdi.

Kayseri'de gerçekleştirilen açılış törenine; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı. Açılış töreninde konuşan Yıldız, doğal gazın kullanım alanlarının yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı. Yıldız, "Bu sadece bir istasyon açılışı değil. Bir değişimin ve dönüşümün de öncülüğünü yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

-NATURELGAZ 500 TAKSİYİ DÖNÜŞTÜRECEK-

Bakan Yıldız, Naturelgaz firmasından, doğal gazın boru hattıyla ulaşmadığı tüm iller için çalışma yapmasını istedi. Kayseri'deki araçların CNG dönüşümü için de destek isteyen Yıldız; Naturelgaz yetkililerinden 190 belediye otobüsü ve ilk gelecek 500 taksinin dönüşümü için de söz aldı.

-UCUZ FİYAT GARANTİSİ-

Törende konuşan Naturelgaz CEO'su Aksel Goldenberg, Naturelgaz olarak CNG sektörüne yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirttii. "Dolum tesislerimiz, hızla artan bayi yapımız ile 150 milyon metreküplük satış potansiyeline ulaştık ve lider konuma geçtik" diye konuşan Goldenberg, pazarın büyüklüğünün yıllık 2 milyar TL civarında olduğunu belirtti. Goldenberg, doğal gazın boru hattı ile ulaşmadığı her noktaya gideceklerini söyleyerek, "Doğal gazın Türkiye'de boru hattı ile ulaşmadığı her noktada ve enerji kaynağı olarak kullanıldığı her alanda; en ucuz fiyat garantisiyle hizmet vermeye hazırız" dedi.

Rekabetçi yapısıyla dikkat çeken Kayseri'de, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ile doğal gazın ulaşmadığı hiçbir bölge bırakmayacaklarına dikkat çeken Goldenberg, "Rekabetçi ve çevreci enerjiyi Kayseri ve ülkemizin diğer bölgelerine ulaştıracağız. Bu bağlamda kentlerin yeşil ve çevreci hedeflerine destek vermiş olmaktan da memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu.

-ULAŞTIRMA VE LOJİSTİK İÇİN AVANTAJ-

Sıkıştırılmış doğal gaz, son yıllarda ulaştırma ve lojistik sektörlerinde de ön plana çıkıyor. Özellikle büyük filolara sahip özel ve kamu kuruluşları, orta ve ağır sınıf araçlarını, LPG ve dizelden daha avantajlı olan ve dizel ile beraber de çalışan CNG'li araçlara dönüştürmeye başladı. CNG, bu alanda da fiyat avantajıyla dikkat çekiyor.