Araçlar bağımsız bir şekilde müsait bir park alanına gidecek ve yine kendisi geri gelecek. Otonom park, Mercedes-Benz'in en yeni nesil otomobil içi sensörleri ve car2go'nun araç paylaşım uzmanlığıyla birlikte Bosch'un otomobil park etme ve araç kontrol ünitesi içerisinde yer alan altyapısıyla mümkün hale gelecek. Bu, yakın gelecekte uygun bir şekilde donatılmış olan otoparklarda otonom manevraya imkân sağlayacak.

İşbirliğiyle ilgili Bosch Yönetim Kurulu Sorumlu Üyesi Dr. Dirk Hoheisel şunları söyledi: "Tam otonom park etme, tam otonom sürüşten önce seri üretime hazır hale gelecek. Senaryo makul bir basitliğe sahip: Akıllı telefon, car2go aracılığıyla bir aracı rezerve etmek için kullanılıyor. Kullanıcı otoparkın alım bölgesinde hazır olur olmaz, araç bağımsız bir şekilde harekete geçiyor ve sürüş başlıyor. Otomobilin geri dönmesi de bir o kadar rahat. Müşteri, otomobilini otoparkın araç indirme bölgesine park ediyor ve akıllı telefonu aracılığıyla otomobilini geri çağırıyor. Otoparkın akıllı sistemi aracı kaydediyor, çalıştırıyor ve belirlenen park alanına yönlendiriyor."

Daimler AG'nin Grup Araştırma ve Mercedes-Benz Otomobil Geliştirmeden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Thomas Weber de, "Yakın gelecekte otomobiller sürücülerine gidecek, sürücüler onlara değil. Ortağımız Bosch ve mobilite servisi car2go ile işbirliği içerisinde, tam otonom vale park hizmeti için altyapıya dayanan bir çözüm geliştiriyoruz ve test ediyoruz. Bizim için bir sonraki adım otonom sürüş - veya söz konusu durumu dikkate alacak olursak, otonom park etme" dedi.

Bosch, park alanı doluluk sensörleri, kameralar ve iletişim teknolojisi başta olmak üzere otopark için gerekli altyapıyı geliştiriyor. Bosch ayrıca, park etme sürecini kontrol eden ve Daimler ile birlikte mevcut araç parçaları ile arayüzü tanımlayan aracın iletişim biriminden de sorumlu olacak. Daimler, car2go araçlarında sensör sistemlerini ,yazılımı ayarlayacak ve car2go'nun otomobil paylaşım modeli için geleceğe yönelik inovasyon adımları atıyor.

Geleceğin otoparkında, kiralık otomobiller otonom bir şekilde park edilecek. Otoparklar ve bu otoparklara park edecek olan otomobiller için gerekli olan teknolojinin geliştirilmesini amaçlayan proje tamamlandığında bir akıllı telefon uygulaması sayesinde kiralık otomobiller alım noktasına otonom olarak gidecek. Ve otomobiller geri döneceği zaman, bulundukları park yerinden otonom bir şekilde gelecekler.