Lojistik şirketlerinin depolama alanındaki yatırımlarını hızlandırdığına dikkat çeken TLS Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ Hacıalioğlu, “Depolar, lojistik köyleri, limanlar ve demir yolları ile ilgili altyapı yapı yatırımlar yapıldıkça, çok uluslu firmalar Türkiye’yi  lojistik merkezi haline getirecektir. Bu sayede yakın coğrafyaya yapacakları satışları da Türkiye üzerinden gerçekleştirecekleri için 500 milyar dolar hedefine ulaşmada ciddi katkı sağlayacak. Bu altyapı yatırımları zamanında tamamlanır ve Türkiye’yi rekabetçi bir lojistik koridoru haline getirebilirsek 500 milyar dolar ihracatın minimum yüzde 20’si yani 100 milyar doları buradan gelir” dedi.

İYİ BİR YÖNETİM ŞART

Önümüzdeki yıllarda da Türkiye’ye ve Türk lojistik sektörüne yönelik ilginin artacağını, yerli ve yabancı yatırımları çekmeye devam edeceğini belirten Altuğ Hacıalioğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye’de Avrupa ve Amerika standartlarında depolar bulunuyor. Bu alanda şirketlerin depoları da iyi yönetmesi gerekiyor. Depoların sektörlere göre analiz edilip liman ve demiryolu bağlantılarına da yakın olması gerekiyor. Bu alandaki eksiklikler gideri Depolama alanındaki eksikler hızla giderilmeli” dedi.

50 MİLYAR DOLAR

Türkiye’de lojistik sektörünün hızlı bir büyüme yakaladığını anlatan Altuğ Hacıalioğlu, şunları söyledi: “Sektörde satınalmalar son dönemlerde hız kazandı. Özellikle yabancı şirketlerin ilgisi her geçen gün artıyor. Sektörde faaliyet gösteren toplam 4 bin şirket bulunuyor. Bu şirketlerin bir çoğu hızla kapanıyor ve tekrar açılıyor. Sektörün yıllık cirosunun 50 milyar dolar olduğunu tahmin ediyorum. Bu yıl sonunda sektörün yüze 7-8 oranında büyüyeceğini tahmin ediyorum. Önümüzdeki yıl da Türk lojistik sektöründe yabancıların ilgisi artacaktır.”

240 milyon lira ciro yapacak

TLS Lojistik’in 2013 yılını yüzde 24 büyüme oranıyla kapatacağını belirten Altuğ Hacıalioğlu, şu bilgileri verdi: “Lojistik sektörüne olan yatırımlarımız her geçen gün artıyor. İstihdam ettiğimiz kişi sayısı 1100’ü geçti. Yıl sonu ciro hedefimiz ise 240 milyon lira civarında. Otomobil, enerji, gıda ve tekstil sektörlerinde önemli çalışmalar yapıyoruz. Özellikle enerji sektöründeki yatırımlarımızı arttırdık. Rüzgar türbini taşıyan araçlar satın aldık. Ancak burada çalışmaların başlaması için yatırımcı şirketlere yönelik yasal düzenlemelerin sağlanması gerekiyor.”