Özel çelikte dünya lideri İsveçli SSAB tarafından düzenlenen Swedish Steel Prize, bu yıl 450 ton taşıma kapasiteli damperli kamyonu ile Belaz'ın oldu. Stockholm'de bu yıl 16.sı düzenlenen törende ödülünü alan Belarus merkezli Belaz, yüksek dayanımlı SSAB çelikten üretilen ve diğer kamyonlara göre %20 daha verimli olan 75710 modeli ile ödülün sahibi oldu. -60 derece sıcaklıkta ve 5.000 metrenin üzerindeki deniz seviyesinde bile çalıştırılabilen model, 450 tonluk taşıma kapasitesine sahip.

Belaz 75710, SSAB çelikleri ile sınırları zorluyor...

SSAB Türkiye ekibinin ve Hidrokon, Telefoncular, Betonstar, OM Mühendislik gibi SSAB’nin Türkiye’deki önemli müşterilerinin katıldığı ödül töreninde konuşma yapan SSAB Jürisi ve Piyasa Geliştirme Başkanı Gregorie Parenty, Belaz'ın 75710 modeli ile mevcut teknolojiyi kullanarak sınırlardan öteye geçtiğini, Weldox ve Hardox yüksek dayanımlı çelikle yakıt tüketimini en aza indirerek diğer kamyonlardan %20 daha fazla yük kapasitesine sahip olduğunun bilgisini verdi. Dünya genelinde madencilik ve taş ocağı sektörü kapsamında bu özelliklerde ürünlere eğilimin yüksek olduğunu belirten Parenty, “Belaz’ın yeni tasarımı yüksek dayanımlı çeliğin daha güçlü, daha hafif ve daha dayanıklı ürünler yapmak için nasıl kullanılabileceğini gösteriyor,” dedi.

JörgJeschke tarafından 100.000 SEK tutarında ödül kazanan Belaz'ı, Şili'den SantanderEquipos ve Finlandiya'dan TimoPenttimies ikinciliği paylaşarak takip etti.