Trafik Hayattır’ın TV’lerde gösterilecek 2016 kamu spotunu belirlemek için gerçekleştirdiği ‘Kamu Spotu Yarışması’nda kazananlar belli oldu.

Korhan Topçu, birinci seçilerek kamu spotu film önerisini Vizontele, G.O.R.A, Yahşi Batı, Aşk Tesadüfleri Sever gibi filmlerin ünlü yönetmeni Ömer Faruk Sorak ile çekme şansını yakaladı.

Doğuş Otomotiv’in kurumsal sosyal sorumluluk platformu Trafik Hayattır’ın, 2016 yılında TV’lerde gösterilecek kamu spotu filmini belirlemek için gerçekleştirdiği ‘Kamu Spotu Yarışması’nda kazananlar belli oldu. 422 filmin katıldığı yarışma sonunda, jüri Korhan Topçu’nun 5 kişilik bir ailenin yolcuğunu anlattığı filmini birinci olarak belirledi. Jüri, “Emniyet Gelecektir” adlı filmi trafik güvenliği konulu ana fikri net ve direkt olarak hedef kitleyle buluşturma becerisi nedeniyle birinci seçtiğini duyurdu. 

Filmlerin konusu 3 ana mesaj oldu

Gençleri trafik güvenliği konusuna dahil etmek, trafik güvenliği konusunda çözüm üretmelerini sağlamak ve yaratıcılıklarını artırmak amacıyla hayata geçirilen ‘Trafik Hayattır Kamu Spotu Yarışması’nda, katılımcılardan Trafik Hayattır’ın iletişim çalışmalarında ana mesajlar olarak belirlenen, “Aşırı Hız Yapma’, ‘Cep Telefonu Kullanma’ ve ‘Emniyet Kemeri Tak’ mesajlarından birini içeren senaryolarını kısa film haline getirerek en fazla 45 saniyelik bir filmle anlatmaları istendi.

Yapılan ilk değerlendirmede bu filmler arasından Korhan Topçu, Zeynep Dilara Aksoy, Uğur Kayalar, Emir Ürcan ve Mert İpek, yarı finale çıkmaya ve jüriye filmleriyle ilgili sunum yapmaya hak kazandı.

Beş kişilik jüri belirledi

Yoğun ilgi gören, ‘Kamu Spotu Yarışması’nda başarı gösteren 5  genç yetenek,  yönetmen Ömer Faruk Sorak, Hürriyet Gazetesi Yazarı Elif Ergu, Yapımcı Oğuz Peri, Doğuş Otomotiv Kurumsal İletişim Direktörü Koray Bebekoğlu ve McCANN Kreatif Direktörü Taygun Dömbekçioğlu’ndan oluşan jüriye  projelerini sunarak, birinci olmak için yarıştı.

11 Mart 2016 tarihinde Grand Hyatt Otel’de gerçekleşen sunumların ardından jüri tarafından birinci Korhan Topçu MacBook Pro Notebook, ikinci Zeynep Dilara Aksoy, Nikon D7100 18-105 VR KİT DSLR Fotoğraf Makinesi, üçüncü Uğur Kayalar da Parrot Bebop Drone ödülleri takdim edildi.

Birinci Korhan Topçu filmini ünlü yönetmen Ömer Faruk Sorak’la tekrar çekerek, ekranlara taşıyacak, böylece profesyonel bir filmin yapım sürecine katılma, konunun uzmanlarından fikir alma ve deneyimleme fırsatını yakalamış olacak.