İlk Iveco Powerstar’da takıma Gerard De Rooy, yardımcı pilot Moi Torralardona ile liderlik edecek. İkinci kamyonla yarışmak için Ton van Genugten ve yardımcı pilot Anton van Limpt yerlerini alacak. Bu yıl Wuf van Ginkel ve Bert van Donkelaar tarafından kullanılacak olan destek kamyonu Dakar 2016’da muhteşem bir şekilde 5. sırada yer almıştı.
 
Iveco, arka arkaya süren altı yılın ardından yedinci yılda da PETRONAS De Rooy IVECO Takımının sponsoru olarak takıma araç, motor ve yedek parça sağlayacak ve son yıllarda birçok büyük zafer sağlayan bu süregelen ortaklığı ileriye taşıyacak.
 
Iveco Powerstar 4x4 ve iki Iveco Trakker 4x4 araçları, arazi araçları için dayanıklılık yarışı olan zorlu şartlara sahip alanlardaki 2017 versiyonunda mesafe üzerine mesafe katedecek. Bu ralli için kamyonlar, mühendisliği CNH Industrial’ın aktarma organları markası olan FPT Industrial tarafından özel olarak yapılan 900 beygir gücüne kadar güce sahip Iveco Cursor 13 motorlarıyla donatıldı. Altı Trakker ve bir Daily olmak üzere yedi ek araç, destek ve yardım sağlamak için PETRONAS De Rooy IVECO Takımı filosuna katılacak.
 
Dakar 2017’nin, iyi hazırlanmış ve acımasız bir rekabetle son derece zorlayıcı bir yarış olması planlandı: Dünyadaki en ünlü rallinin 39. versiyonuna yine Güney Amerika ev sahipliği yapacak. 2 Ocak’ta Asunción, Paraguay’da başlayacak olan yarış Paraguay, Bolivya ve Arjentina’dan geçip 9 bin kilometreden daha uzun bir rotayı tamamladıktan sonra 14 Ocak’ta Buenos Aires’te sona erecek.
24 ve 25 Kasım’da tüm Avrupalı yarışmacılar araçlarını, yaklaşık bir ay boyunca sürecek bir yolculuk için Le Havre, Fransa’da gemiye yükledi.
 
Iveco Marka Başkanı Pierre Lahutte şunları dile getirdi: “Bu yılki takımla, Iveco’nun en rekabetçi Dakar’da İlk 10’daki beş farklı kamyon markasına üstün geldiği geçen yılki mükemmel performansı tekrar sergilemeyi umuyoruz. Kamyonlarımızın mükemmel güvenilirliğini, takımın olağanüstü pilotlarının yarışta en iyi performanslarını göstermelerini sağlayarak Dakar rallisi rotasında sergileyeceğimizden eminiz.”
 
PETRONAS De Rooy IVECO Takımı hazır
 
2016 yılındaki üstün performansından sonra PETRONAS De Rooy IVECO Takımı yenilendi ve yarış için sabırsızlanıyor. İki sürücüsü Gerard de Rooy ve Ton van Genugten, Wuf van Ginkel’in değerli desteğiyle mücadeleye katılmaya hazır.
 
Iveco Powerstar’ın yataklı kabinli modelinin direksiyonu başına geçecek olan Gerard de Rooy, Dakar 2012 ve 2016’daki unutulmaz zaferleriyle olağanüstü becerilerini birçok defa sergilemiş olan uzman bir sürücüdür. Ona, bu yarışta birçok ünlü sürücünün yanında yarışmış ve deneyimli bir rotacı olan İspanyol Moi Torrallardona, yardımcı sürücü olarak eşlik edecek. Birlikte ilk olarak 2015 yılındaki Fas Rallisinde yarıştılar. Makine teknisyeni Darek Rodewald da ralli boyunca teknik destek sağlamak üzere Powerstar’da bulunacak.
 
Iveco Trakker’ın gündüz kabinli modeli olan ikinci aracı ise, Trakker’ı başarıya götürme görevine sahip, kendi mesleği olarak kamyon şoförü olan Ton van Genugten kullanacak. Van Genugten, yarışı beşinci sırada tamamlayarak geçen yıl Iveco Trakker’ıyla mükemmel bir çıkış yakaladı. Şimdi, yarışın 2017 versiyonunda ise, performansını takım arkadaşı ve kaptanı De Rooy ile birleştirmek istiyor. Anton van Limpt onun müdavim yardımcı sürücüsü ve geçen yılki yarıştan beri Dakar Rallisi için yardımcı pilotu. Bernard der Kinderen, De Rooy takımının uzun süreli makine teknisyeni ve Van Genugten ekibini desteklemek için o da Trakker’da bulunacak.
 
Diğer Trakker, Wuf van Ginkel tarafından kullanılacak. Iveco ile ilk yarışındaki görevi yarış süresince, özellikle yarış boyunca temel yedek parçaları taşıyarak “hızlı yardım” sağlamaktı. Erik Kofman yardımcı sürücüsü,  Bert van Donkelaar ise makine teknisyenleri olacak.
 
CNH Industrial’ın kara yolu, arazi ve güç üretimi motorlarının yanı sıra dingilleri ve transmisyonları tasarlayan ve üreten markası olan FPT Industrial da, Sparco ile birlikte takımın teknik sponsoru olacak.
Iveco’nun en uzun süreli ortaklarından biri olan PETRONAS Lubricants da tarihi ortağının 2017 Dakar macerasında destekleyecek. İsim Sponsoru olan PETRONAS Lubricants, ralli ve hizmet araçları için yağlar ve işlevsel sıvıları sağlayarak PETRONAS De Rooy Iveco Takımının birinci teknik ortağı olacak. Sponsorlar arasında Iveco onaylı kullanılmış araç markası olan OK Trucks da bulunmaktadır.
 
Gerard De Rooy mücadeleye hazır: “Yarışma zorlu olacak ancak Takım hazır. Dikkatli bir şekilde hazırlandık, araçlarımız da güvenilirlik konusundaki ününü sonuna kadar hak ettiğini kanıtladı ve Dakar Rallisinin sunduğu en zorlu durumlarla başa çıkabileceğini gösterdi. Takımdaki herkes oldukça deneyimli ve becerilerimizle kamyonlarımızı denemek için sabırsızlanıyoruz: Iveco’nun genlerinde olduğu gibi kendi genlerimizdekilerin sınırlarını zorlayacağız.”
 
"El Coyote" takma isimli sürücü Federico Villagra ve 2016 yılındaki sürpriz başarısı, Arjantinli takımı birinci sıraya getirme hedefiyle Iveco Powerstar kamyonunun direksiyonunda tekrar yarışacak.
 

Yarıştaki araçlar
 
Iveco Trakker, en zorlu arazi görevlerinde bile üstün başarı göstermesi için tasarlanmış bir araçtır. 18 ile 72 ton aralığındaki modelleriyle Trakker, Yeni Stralis Active Day ve Active Time kabinlerinin üstün rahatlığıyla sağlamlığın ve güvenilirliğin mükemmel bir kombinasyonudur.  Sol ve sağ direksiyonlu modelleriyle Trakker serisi, Iveco Cursor 13 motorları ve iki kabin türü (Hi-Land ve Hi-Track) sayesinde birçok özel göreve göre özelleştirilmesi için geniş bir kapsam sunar. İki model de motor güçleri 310 ile 500 beygir gücü arasında değişen 4x2, 4x4, 6x4, 6x6 ve 8x8 yapılandırmalara sahip olabilir. Traktörler motor güçleri 360 ile 500 beygir gücü arasında değişen 4x2, 4x4, 6x4 ve 6x6 yapılandırmalara sahiptir. Trakker’ın, zorlu arazi koşullarında veya ara sıra arazide ve genelde kara yolu görevlerinde çalışması fark etmeksizin taşıma kapasitesi ve yakıt tüketimi en uygun hale getirilebilir.
 
Iveco kamyonları, 24 ve 25 Kasım’da, kuzey Fransa’daki Le Havre limanından diğer Avrupalı rakipler, yardım, lojistik destek ve basın araçlarıyla birlikte gemiye yüklendi. 2009 yılından beri, Fransa’daki ikinci büyük limandan araçların gemiye yüklenmesi süreci önemli bir hazırlık işlemi haline geldi ve rallinin ilk aşamasını temsil etmeye başladı. Ayrıca bu etkinlik, araçları bariz bir şekilde Güney Amerika havasına bürünen bir atmosferde gözlemenin eşsiz fırsatını da sunuyor. Atlantik’i geçiş süreci yaklaşık bir ay sürecek.