Çerçeve anlaşması altındaki ilk sipariş, 21 adet TALENT 3 treni için imzalandı ve yaklaşık 150 milyon Euro (156 milyon Amerikan Doları) değerinde bir bütçe belirlendi. Bölgesel ulaşım için kullanılacak bu yeni trenler, 2019 yılında teslim edilecek. Bu trenlerin günlük yolcu taşıma hizmetlerinde yerel toplu taşıma kapasitesini yükseltmesi ile Avusturya’nın Vorarlbeg bölgesi ve komşu ülkelerdeki kırsal ve kentsel bölgeler arasındaki bağlantıyı güçlendirmesi hedefleniyor.
Bombardier Transportation Avusturya GmbH Genel Müdürü Christian Diewald açıklamasında, “Bu çerçeve anlaşması, Bombardier için büyük bir başarıyı temsil ediyor. ÖBB, Avrupa’nın en tanınmış ve en dakik demiryollarından biridir. TALENT 3 trenini tercih ederek coğrafi açıdan zorlu bölgelerde tren tarifelerini aynı dakiklikle sürdürmelerini sağlayacak yüksek ivmelenme gücü ve güvenilirliğe sahip bir ürüne sahip oldular,” dedi. 
Yeni jenerasyon TALENT 3 treni, modern bir kullanım esnekliği, düşük enerji tüketimi ve toplam işletme maliyetlerinde büyük oranda düşüş sağlıyor. Kendi sınıfında en geniş gövdeye sahip olan TALENT 3 treni, önceki jenerasyona oranla %50 daha fazla koltuk kapasitesi sunuyor ve yolculuk konforunu artırırken daha hızlı yolcu değişimi yapılmasına olanak sağlıyor. Şuan TALENT ailesinden 1.400 adet tren Avrupa ve Kanada’da hizmet veriyor. Bunların arasından 187 araç Avusturya’da ÖBB işletmesi altında kullanılıyor.     
Sektördeki en geniş ürün portföyüne sahip Bombardier Transportation, Linz, Innsbruck ve Graz gibi önemli şehirlerdeki tramvay araçları ve Viyana’nın U6 metro hattında kullanılan hafif raylı ulaşım araçlarından ÖBB’nin banliyö trenleri ve ülkenin dört bir yanında hizmet veren birçok özel kargo şirketinin kullandığı lokomotiflere kadar Avusturya’da güçlü ve gittikçe büyüyen bir iş birliğine sahip bulunuyor. Bombardier Transportation, Avusturya’da 550 çalışanı ile hizmet veriyor.