UPS’in dünya çapındaki ofislerinden ve iş birimlerinden yaklaşık 15 bin gönüllünün, şirketin hizmet taahhüdü mirasını daha da ileriye taşıyarak bu ay 315.000 gönüllük saati katkıda bulunması bekleniyor.

Küresel Gönüllülük Ayı; UPS Vakfı ile UPS’in küresel yardım ve kurumsal sosyal sorumluluk birimi öncülüğünde, çeşitli hizmet aktivitelerinde bulunmaları için her bölgeden çalışanları harekete geçiriyor. Ekim ayı boyunca UPS çalışanları, ağaç dikimi ve çevre düzenleme, yiyecek ve erzak toplama, paketleme ve dağıtım, bağış toplama etkinliklerine katılım ve sosyal değişim hedefleyen kuruluşlara idari destek gibi çeşitli projelere destek olacak.

Küresel Gönüllülük Ayı boyunca UPS çalışanlarının destekleri, şirketin 2020 sonuna kadar 20 milyon saatlik küresel gönüllülük vaadine destek verecek. 2011’den bu yana UPS, bu hedefe yönelik olarak 7 milyonu aşkın gönüllülük saati ile katkıda bulundu.

UPS Vakfı Başkanı ve UPS’in Çeşitlilik ve Dahil Etme Yöneticisi Eduardo Martinez şunları söyledi: “IMPACT 2030’un hedefleriyle UPS’in “2020’ye kadar 20 milyon” gönüllülük hedefini birleştirerek daha büyük bir küresel harekete katkıda bulunmaları için UPS çalışanlarını harekete geçirmekten dolayı heyecanlıyım. Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni desteklemekten ve dünyanın dört bir yanındaki kritik ihtiyaçları ele almaktan gurur duyuyoruz.”

 Bu yıl Türkiye’ye yönelik özel Küresel Gönüllülük Ayı projeleri arasında şunlar yer alıyor:

o   İstanbul

  • Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) – Çocuklarla ahşap ve cam boyama
  • Bakırköy Hayvan Rehabilitasyon Merkezi – Hayvanların beslenmesi

 

  • Semiha Şakir Huzurevi – Yaşlıların ziyaret edilmesi
  • Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) – Üst yönetimin boyama etkinliği– Vakfa ait bir okulun boyanması

 

        İstanbul Zihinsel Engelliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV) – Zihinsel engellilerle birlikte boyama etkinliği

 o    Ankara

  • Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) – Çocuklarla vakit geçirilmesi. Takvimlerinin paketlenmesine yardımcı olunması.
  • Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) – Çocuklarla birlikte boyama yapma ve oyun oynama.

 

o   Adana

  • Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) – Lösemili çocukların ziyareti birlikte vakit geçirilmesi.
  • Adana sahilinde temizlik etkinliği.