Palandöken, Türkiye’nin LPG kullanımında ikinci büyük pazar olmasına rağmen LPG tesisatlarının son zamanlarda standartlarının yükseldiğini vurguladı. Türkiye’de 2004’te trafiğe kayıtlı otomobillerin 793 bin 81’inde LPG yakıt kullanıldığını belirten Palandöken, 2013 yılı sonunda bu rakamın yaklaşık 5 katına çıkarak 3 milyon 852 bin 828’e ulaştığını ifade etti.

LPG tüketiminin 2013’te 2 milyon 800 bin tonu geçtiğini ifade eden Palandöken, LPG’li araçların hızla yaygınlaşmasına rağmen hâlâ üvey evlat muamelesi yapıldığını söyledi. Bu araçların otoparklarda yeterli havalandırma yapılmaması ve önlem alınmaması nedeniyle kapalı otoparklara alınmadığını söyleyen Palandöken, sorunun otoparkların standardından kaynaklanmadığını belirtti. Palandöken,  LPG’li araç kullananlara da düşen görevin zamanında kontrollerini yaptırarak, emniyetli olan depoları kullanmaları gerektiğini kaydetti.

Eski araçların karayollarında güvenlik zafiyetinin yanında egzoz gazının da zarar verdiğini belirten Palandöken, araçların egzoz gazlarının havayı zehirlediğini vurguladı. Palandöken, “Bugün trafikte bulunan 17 milyon 939 bin 447 aracın 4 milyona yakını LPG kullanıyor. LPG’ye zam yapmak yerine teşvik edersek enerji tasarrufu ve çevre kirliliğinin önlenmesine de ciddi katkıda bulunacaktır.” dedi. ANKA