Türkiye ve sektörümüz için oldukça zor bir yılı geride bırakıyoruz. Dalgalı bir seyir izleyen 2015’te tabir yerindeyse en büyük umutla en büyük umutsuzlukları birlikte yaşadık. Sektörümüz için 2015 yılı aslında beklentilerin yüksek olmadığı ama umutları da  barındıran bir yıldı. İlk 6 ayda sorunlara alışmış ve taşımalarını bir şekilde yapma gayretindeki sektör oyuncularımız her şeye rağmen rekabetini sürdürmeye çalışıyordu. Ancak arka arkaya yapılan genel seçimler ve ardından patlak veren Rusya kriziyle birlikte yılın ikinci yarısında özellike doğuya taşmacılık yapan nakliyecilerimizin Rusya hevesleri de bir anda tırpanlanmış oldu. Ticari araç pazarındaki durum da bunun benzeri oldu. İlk  6 ayda pazar çok büyük bir yükseliş gösterdi. Bunda inşaat araçlarının payı yüksekti. Ancak 2. yarıdan sonra oradaki pazar da yavaşladı.

Sektörümüzün önemli oyuncularının cirolarına ve işlem hacimlerine baktığımızda her şeye rağmen iyi bir performans ortaya koyduklarını söyleyebiliriz. Sektörümüz genel ekonomik büyümenin üzerinde bir performans sergiledi. Lojistik sektörünün 100 milyar euroluk bir büyüklüğe ulaşmış olması ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde 150 milyar euroluk bir beklentinin oluşması sektör adına oldukça sevindirici. Tabi dünya lojistik pazarının 12 trilyon dolara ulaştığı gözönünde bulundurulduğunda gidecek daha çok yolumuzun olduğunu söyleyebiliriz. Tabi bir de bu tabloyu, yabancı firmaların sektörümüze olan son dönemdeki ilgisinin artarak devam edeceğinin bir işareti olarak da yorumlayabiliriz.

Transmedya'nın aralık ayı sayısında; sektörümüzün 2015 yılı değerlendirmesini yaparak, sektörün 2016 yılında nasıl bir seyir izleyeceğini, firmaların bu ortamda nasıl bir performans hedeflediklerini inceledik.

Bir diğer önemli konu da yurtiçi lojistik hizmetleri. Haksız rekabetin en yoğun yaşandığı bu sahada oyuncuların eşit şartlarda yarışmasının önünü açacak gelişmeler yaşanıyor. Bunlardan en önemlilerinden biri de dijital takograf uygulaması. 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren model yılı;1996, 1997 ve 1998 olan 57 bin kamyon ve 22 bin otobüs ditital takografa geçmek zorunda kalacak. Bu rakam önümüzdeki yılarda model yıllarıyla birlikte 577 bin araca alaşacak. Bu da rekabetin önünü açacak, haksız rekabetin önüne geçilecek olması nedeniyle çok önemli olacak. Dijital takograf uygulaması, can ve mal güvenliğini artarırken, kurumsal firmaların da gelişimine destek olacak. Türkiye’de 100 milyar dolar olan lojistik büyüklüğün içerisinde 3PL dediğimiz kurumsal firmalar tarafından verilen lojistik hizmetler 24 milyar dolarlık yer tutuyor. Bu potansiyelin kullanılmasının önünü açacak dijital takograf uygulaması ile ilgili gelişmeleri de bu sayımızda okuyacaksınız.

 

 

- - - - - - -